Ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα εφαρμοστεί ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση για ένα πό τα φλέγοντας ζητήματα των ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, μιλώντας στο MEGA. Ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι «τα παιχνίδια εξουσίας πρέπει να τελειώσουν για να προχωρήσει η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Ο νόμος είναι σαφής και η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα τον εφαρμόσει» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα στο υπουργείο Παιδείας προσπάθησε να γεφυρώσει το χάσμα επικοινωνίας που υπήρχε μεταξύ υπουργείου και πρυτανικών αρχών. «Το παιχνίδι εξουσίας δεν αφορά την πολιτεία, την κοινωνία, τους πανεπιστημιακούς στη μεγάλη τους πλειοψηφία» επεσήμανε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι η «κοινωνία περιμένει να υπάρξει ένα αναβαθμισμένο δημόσιο πανεπιστήμιο και τα παιδιά μας να μπορούν να παίρνουν τα εφόδια για να γίνουν καλύτεροι πολίτες. Υπάρχουν θύλακες ποιότητας και αριστείας μέσα στα Πανεπιστήμια. Όλο αυτό το παιχνίδι εξουσίας υπονομεύει την αναβάθμιση της Παιδείας. Η ανάκαμψη της χώρας δεν θα ξεκινήσει από κανένα άλλο πεδίο παρά από την Παιδεία. Από το εκπαιδευτικό σύστημα θα αρχίσει».


Σχετικό θέμα: Χριστοφιλοπούλου: Η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών επιθυμεί εφαρμογή του νόμου