Βέβαιος ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να ανατρέψει την πτώση των ποσοστών που συκεντρώνει, σύμφωνα με τις δημοκοπήσεις και να εκλεγεί πρωθυπουργός της χώρας εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. Ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τόνισε για μια ακόμη φορά την κρισιμότητα των εκλογών που έρχονται θεωρώντας ότι πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά το 1974.  «Αν θέλουμε να μείνουμε στην ευρωζώνη και να ξεπεράσουμε την κρίση με όσο γίνεται μικρότερες απώλειες για την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι στην πρώτη θέση. Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός, γιατί οι πολίτες προβληματίζονται και παίρνουν τις αποφάσεις τους από τώρα ως τις εκλογές» διευκρίνισε.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος διαψεύδει τα σενάρια που τον θέλουν ως νέα κυβέρνηση να λαμβάνει και νέα σκληρά μέτρα επισημαίνοντας ότι «στόχος και υποχρέωσή μας είναι να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές και ιδίως τις περικοπές μισθών και συντάξεων. Αυτό κάποιοι άλλοι το λένε με ευκολία. Εμείς προσθέτουμε το πώς μπορεί πράγματι να επιτευχθεί».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέφερε το αίτημά του για ουσιαστική ανανέωση μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο προχωρά σε ανοίγματα. «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Ελλάδος. Άρα θα κυβερνήσουμε με έναν συνδυασμό και από έμπειρα και από νέα στελέχη και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και από προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ, καταξιωμένους και έτοιμους να εκτελέσουν αποτελεσματικά συγκεκριμένες κυβερνητικές αποστολές» δήλωσε.

Όσον αφορά στη ΝΔ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «υπάρχουν πολλοί που παίζουν με την τύχη της χώρας. Υπάρχουν πολλοί που παίζουν με τις θυσίες και τις αγωνίες των πολιτών. Για αυτό ο κάθε πολίτης πρέπει να σκεφτεί ποιός είναι αυτός που του προτείνει κάτι υπεύθυνο, ασφαλές, συγκεκριμένο, εφικτό και ποιός είναι αυτός που απλώς δημαγωγεί, λαϊκίζει ή θέλει να αντλήσει μικροκομματικά εκλογικά οφέλη».