«Η όλη συζήτηση για τις εκλογές και η μη ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας έχει οδηγήσει σε παύση των μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα να προστίθενται στρατιές ανέργων σ' αυτές που ήδη υπάρχουν» τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από την Κομοτηνή όπου βρίσκεται.
Η κυρία Μπακογιάννη παρουσίασε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο νομό Ροδόπης, αλλά και το πρόγραμμα του κόμματός της για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

Αναφερόμενη στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση τόνισε ότι οι Έλληνες θα επιλέξουν αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή πορεία ή να πειραματιστούν με λαϊκίστικες υποσχέσεις.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του κόμματός της για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200, 50% μείωση της χρηματοδότησης των κομμάτων και των εξόδων της Βουλής, καθώς και κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.

Θίγοντας το θέμα των επενδύσεων επισήμανε πως είναι ο μόνος τρόπος να υπάρξουν δουλειές στην Ελλάδα. Πρότεινε, μάλιστα, τη δημιουργία και λειτουργία ειδικών ζωνών οικονομικής ανάπτυξης, την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων και τη διανομή κλήρου στους αγρότες.

Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη «δυνατά» στη Βουλή και ότι θ΄ αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη των εκλογών.

Πηγή: ert.gr