Το διακύβευμα των εκλογών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και υπογράμμισε ότι το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας το κάλεσμα Σαμαρά για πανστρατιά των δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, είπε ότι δεν την αφορά, γιατί δεν τραυμάτισε την παράταξη, αλλά διεγράφη γιατί υπήρξε πρωτοπόρος σε μία πολιτική.

Όπως εκτίμησε η πρόσκληση «προφανώς απευθύνεται σε ανθρώπους που όντως τραυμάτισαν την παράταξη όπως ο κ. Συμπιλίδης που θέλει να είναι υποψήφιος στο Κιλκίς και που έριξε την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Αναφερόμενη στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στην εφημερίδα Καθημερινή και τη δήλωσή του περί νέες κάλπες σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς «δεν μπορεί να καλύψει την πολιτική του ανεπάρκεια με διλήμματα στον ελληνικό λαό».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, εφόσον εκλεγεί στη Βουλή, να συμμετάσχει σε κάποια κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά υπό προϋποθέσεις, επισημαίνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει το ποιος θα είναι πρωθυπουργός, αλλά το περιεχόμενο της πολιτικής και η συνέπεια.

Είπε ακόμα ότι το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα και όποιος λέει ότι διαπραγματεύεται, ψεύδεται.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε να «απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας από το βραχνά του κράτους» και από «το ζυγό της ελληνικής γραφειοκρατίας» και να γίνουν άμεσα αποκρατικοποιήσεις.