Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου θα έχει σήμερα το μεσημέρι, στις 13:30 ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της Ομάδας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φέρχοφσταντ, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη και τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών, «η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή υλοποιεί το αυστηρότερο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ευρώπη. Συντάξεις και μισθοί έχουν περικοπεί δραματικά, οι δημόσιες δαπάνες παραμένουν διογκωμένες, οι επιχειρήσεις αναγκάζονται να κλείσουν προκαλώντας μαζική ανεργία και οι πολίτες δεν βλέπουν τέλος σε αυτήν την κρίση. Εν τω μεταξύ, οι εθνικές εκλογές προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ τα παλιά πολιτικά κόμματα έχουν πλέον λίγα να προσφέρουν» .

«Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν μια ριζοσπαστική ρήξη με το παρελθόν. Η κρίση προσφέρει μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα και καινούριες προοπτικές για το μέλλον. Όμως, υποχρεούται και η Ευρωπαϊκή Ένωση να δείξει αλληλεγγύη και υποστήριξη (χρηματοοικονομική και τεχνική) για να βοηθήσει την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της» .

«Ο Γκι Φέρχοφσταντ, πρόεδρος των Φιλελεύθερων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου), θα είναι στην Αθήνα την Δευτέρα, 2 Απριλίου, για να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο το οποίο θα τονώσει την ανάπτυξη και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ώστε να μπορέσει επιτέλους η Ελλάδα να ξεπεράσει την ύφεση»