Μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει πριν και μετά τις εκλογές έστειλε σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, λέγοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για χαλάρωση, αλλά ούτε και για υπερβολή. «Δε θα πρέπει να δημιουργηθεί η αίσθηση στον κόσμο ότι τα δύσκολα πέρασαν» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. 

Στο σημείο αυτό διευκρίνισε καμία τροπολογία δεν πρόκειται να έρθει στη Βουλή εάν δεν εγκριθεί πρώτα από το πρωθυπουργικό γραφείο, ώστε να μην παρατηρηθεί – όπως είπε – το φαινόμενο της «βιομηχανίας τροπολογιών», όπως συνέβαινε σε προηγούμενες προεκλογικές περιόδους.   

Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών θα ανακοινωθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, αφού θα πρέπει να ενημερωθεί προηγουμένως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες.   

Αναφερόμενος στο νόμο για τα πανεπιστήμια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι θα εφαρμοστεί και δεν πρόκειται να αλλάξει και γίνεται προσπάθεια να λυθεί το άμεσο πρόβλημα της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων χωρίς τροπολογία.  

Τέλος, για το θέμα της μετανάστευσης ο κ. Καψής είπε ότι το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί μέχρι τις εκλογές, αλλά δίνουμε ένα σήμα ότι είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.