Στο κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» προσχώρησε σήμερα και ο Δημήτρης Σταμάτης, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Ως εκ τούτου, το κόμμα του Πάνου Καμμένου, που σήμερα σχημάτισε κοινοβουλευτική ομάδα, απαριθμεί πλέον έντεκα βουλευτές.
 
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συγκρότηση του κόμματος. Μετά τον ορισμό εκπροσώπου Τύπου, την περασμένη Πέμπτη ορίστηκε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος. 
   
Παρότι το κόμμα δημιουργήθηκε από την αντίδραση στην ψήφιση του Μνημονίου, η ηγεσία του λέει ότι δεν θα είναι μονοδιάστατο και δεν θα είναι κόμμα διαμαρτυρίας.
   
Εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιαστεί το βασικό πολιτικό του πρόγραμμα που θα περιέχει τις θέσεις του κόμματος για τα βασικά θέματα και θα υπερβαίνει το Μνημόνιο. 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημήτρη Σταμάτη:


«Αγαπητοί φίλοι,  

Απεφάσισα σήμερα να σας ανακοινώσω την προσχώρησή μου στο κίνημα των Aνεξαρτήτων Ελλήνων. Παραμένω συνεπής στις αρχές μου και την συνείδησή μου. Δεν θέλησα να παραμείνω στους πρόθυμους, σε εκείνους που υπηρετούν στη δικτατορία του μονόδρομου. Επιλέγω να συνεχίσω να σας κοιτάζω κατευθείαν στα μάτια και όχι να σας αντιμετωπίζω με  σκυμμένο το κεφάλι. Δεν θέλησα να υποκύψω στους εκβιασμούς. Είμαι βουλευτής του Ελληνικού κράτους, θα συνεχίσω να υπηρετώ το κράτος μου και όχι μια αποικία.  
Ευχαριστώ  

Δημήτρης  Σταμάτης  

Βουλευτής  Αιτωλοακαρνανίας»