Απέκλεισε την πιθανότητα της συμμετοχής της Δημοκρατικής Αριστεράς σε κυβερνητικό σχήμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ο πρόεδρός της, Φώτης Κουβέλης, κατά την επίσκεψη του στον νομό Λασιθίου. Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή σε πιθανή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρ' ό,τι υπήρχαν πολλές δυνάμεις που παρωθούν προς αυτήν τη συνεργασία. «Είναι οι ίδιες δυνάμεις που ασκούσαν και ασκούν την ίδια πολιτική στην κυβέρνηση Παπαδήμου, που έχει τεμαχίσει την ελληνική κοινωνία και η ΔΗΜΑΡ δεν θα δώσει άλλοθι σε μια τέτοια κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι η 6η Μαΐου.

Ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δανειακής σύμβασης τονίζοντας όμως ότι η απόρριψή της θα είχε τραγικές συνέπειες. Μιλώντας δε για τα μέτρα του μνημονίου, τα χαρακτήρισε άνισα , άδικα και ανήθικα κοινωνικά, προβλέποντας ότι αυτά που θα ληφθούν τον Ιούνιο θα φτάσουν τα 15 δισ. ευρώ τα οικονομικά μέτρα, εκτιμώντας ότι θα επιφέρουν περαιτέρω ένταση και λιτότητα, αλλά και βάθεμα της ύφεσης.

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών, για τη Δημοκρατική Αριστερά ο κ. Κουβέλης είπε ότι «πρέπει να είναι η πατρίδα ζωντανή με την κοινωνία όρθια».

«Δεν αρκεί το γεγονός ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς και κάποιες άλλες δυνάμεις έχουν καταψηφίσει το πρώτο μνημόνιο, τους εφαρμοστικούς Νόμους και το δεύτερο μνημόνιο και τους σχετικούς Νόμους. Η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξεί και πιστεύει ότι ο ελληνικός λαός με τη σχέση εμπιστοσύνης που εχει οικοδομήσει με τη Δημοκρατική Αριστερά όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα θα μας δώσει τη δύναμη για να την αξιοποιήσουμε προς όφελος της χώρας,της κοινωνίας και των πολιτών συνολικότερα» κατέληξε.

Ο Φώτης Κουβέλης, από σήμερα το πρωί πραγματοποιεί επίσκεψη στον νομό Λασιθίου κι έχει σειρά επαφών και συναντήσεων με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και πολίτες του νομού.
TAGS