Απέσυρε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης την επίμαχη τροπολογία για τα βυτιοφόρα δημόσιας χρήσης που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων. Νωρίτερα σε δηλώσεις του ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση επειδή εδώ έχουμε συγκυβέρνηση και επειδή οι γνώμες των συγκυβερνώντων κομμάτων πρέπει να γίνονται σεβαστές, εφόσον το ΠΑΣΟΚ έχει αντίρρηση για οποιοδήποτε λόγο, έχει διαφορετική οπτική στο συγκεκριμένο ζήτημα, εγώ δεσμεύτηκα ότι πράγματι οι συγκεκριμένες διατάξεις θα απαλειφθούν από την τροπολογία για τα βυριοφόρα».

Ο κ. Βορίδης  μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, ενοχοποίησε τα... προεκλογικά παιχνίδια των ημερών για τον θόρυβο που προκλήθηκε σχετικά με την τροπολογία, υποστηρίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν κλείνει το επάγγελμα των βυτιοφορέων».

«Όποιος θέλει αύριο το πρωί μπορεί, καταθέτοντας ένα παράβολο 1.000 ευρώ, να εκδώσει άδεια φορτηγού δημόσιας χρήσης ή βυτιοφόρου» και πρόσθεσε ότι «με τη συγκεκριμένη τροπολογία θέλησα απλώς να βάλω φραγμό στη μετατροπή των παλαιών αδειών κατά τη μεταβίβασή τους από άδειες μεταφορών σε άδειες βυτιοφορέων» πρόσθεσε.
 

Σχετικό θέμα: Ρέππας κατά τροπολογίας Βορίδη: «Αυτά δεν θα περάσουν»