Πολιτική σύγκρουση μεταξύ του υφυπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Πεταλωτή και του Άδωνι Γεωργιαδή ξέσπασε σήμερα το πρωί με αφορμή τις τροπολογίες της τελευταίας στιγμής που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή.
«Είναι απαράδεκτο να περνάνε μέσα στη νύχτα τροπολογίες που αλλάζουν την πολιτική μας» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Πεταλωτής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και συνέχισε:

«Ήρθαν 86 τροπολογίες μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Για να λέμε τα πράγματα καθαρά. Δεν μπορεί να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και να αλλάζουμε πολιτικές χρόνων».

O υφυπουργός Δικαιοσύνης παραδέχθηκε πως «στήθηκε μια βιομηχανία τροπολογιών επειδή κάποιοι βουλευτές θέλουν να κάνουν τα ρουσφέτια τους».

Από την άλλη πλευρά, ο πολιτευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «δεν είναι και οι 86 τροπολογίες ρουσφετολογικές» , προσθέτοντας «δεν θα ακυρώσω το ρόλο των βουλευτών που έχουν δικαίωμα να καταθέτουν τροπολογίες».

Ο κ. Πεταλωτής απάντησε άμεσα κάνοντας λόγος για «κορώνες εκ του ασφαλούς» και επισήμανε ότι «πρέπει να σταματήσουμε να ζούμε τη δεκαετία του 1950».  

«Το μνημόνιο είναι ένα αλεξίπτωτο», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «χωρίς τα λεφτά του δεύτερου μνημονίου, ο βασικός μισθός δεν θα γινόταν 480 αλλά 80 ευρώ».

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να γίνει «αποΠΑΣΟΚοποίηση της δημόσιας διοίκησης» ενώ ο κ. Πεταλωτής τον προέτρεψε να μην δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, τονίζοντας ότι «ο γενιτσαρισμός είναι παλιό ιστορικό δεδομένο».