«Είναι σημαντικό να δώσουμε μια γενναία μάχη. Να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι η χώρα χρειάζεται προοδευτική κυβέρνηση» τόνισε σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, προαναγγέλοντας την υποψηφιότητα του στην Α΄ Αθήνας. «Ο ελληνικός λαός χρειάζεται προοδευτική κυβέρνηση και γι΄ αυτό το σκοπό πρόκειται να αγωνιστεί το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι το θέμα βρίσκεται στην προεκλογική ατζέντα όλων των κομμάτων, τονίζοντας μάλιστα ότι πάνω στο θέμα σπεκουλάρισαν κόμματα και στελέχη εδώ και δεκαετίες.

«Η υπόθεση μεταναστευτικό είναι υπόθεση πάνω στην οποία κτίζονται πολιτικές και κομματικές καριέρες. Να θυμίσω το πώς η Ντόρα Μπακογιάννη έφυγε από την ΝΔ, πώς ο ΛΑΟΣ συγκρούεται με την Χρυσή Αυγή, πώς η Χρυσή Αυγή συγκρούεται με την Αριστερά. Και τώρα τι συμβαίνει; Επειδή τα κόμματα αποφάσισαν να συναινέσουν στο θέμα της οικονομικής πολιτικής, βρήκαν το μεταναστευτικό για να διαφωνήσουν», πρόσθεσε ο Χρήστος Παπουτσής.

Ωστόσο, ο ίδιος πιστεύει ότι η δημιουργία των κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών είναι μονόδρομος. 

«Πώς λύθηκε το πρόβλημα στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα; Χάρη στην κινητοποίηση των αστυνομικών και των δημοτικών αρχών. Τώρα η επαρχία φοβάται ότι το πρόβλημα της Αθήνας θα πέσει πάνω της. Αλλά αν η ίδια η Ελλάδα δεν μπορεί να δει σε ποιους τόπους θα αξιοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια που της προσφέρονται για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τότε δεν θα λύσει ποτέ το πρόβλημα».