Βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές εμφανίστηκε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης. «Αν δεν υπάρξει βιώσιμη κυβέρνηση, θα γίνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα- αυτό είπε ο κ. Σαμαράς, αυτό λέω και εγώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. ΜουρούτηςΟ αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο, αναφέροντας ότι ο επικεφαλής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» ουσιαστικά τάσσεται υπέρ της επιστροφής στη δραχμή.

«Ο κ. Καμμένος καλά θα κάνει να βγει στη δημοσιότητα και να πει το τι πιστεύει. Αν ο κ. Καμμένος μας πει ποιες είναι οι θέσεις του, ο κόσμος θα ξέρει ότι επιλέγοντας Καμμένο επιλέγεις μονομερή διαγραφή του χρέους. Μονομερής διαγραφή του χρέους σημαίνει επιστροφή στη δραχμή. Δεν έχω την αίσθηση ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί την επιστροφή στη δραχμή και όχι στη δραχμή που είχε συνηθίσει λίγο πριν μπούμε στο ευρώ, μια δραχμή που θα είναι τόσο πληθωριστική, που θα θυμίζει νόμισμα περιόδου Εμβέρ Χότζα», πρόσθεσε.

Ο κ. Μουρούτης, εξήγησε τέλος πως το προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά δεν περιελάμβανε τη Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας «έχει πάρει ένα τελείως διαφορετικό δρόμο- συνταυτίστηκε με το καταστροφικό μνημόνιο του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου, που μας έφερε ως εδώ».