current views are: 1

3 Απριλίου 2012
Δημοσίευση18:00

Βενιζέλος: Στις εκλογές θα έρθει ο λογαριασμός για τη χώρα

«Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για την «ιστορικά κρισιμότερη και δυσκολότερη εκλογική αναμέτρηση από το 1974» κατά τη συνάντησή του απόψε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από όλη τη χώρα.

Δημοσίευση 18:00’
αρθρο-newpost

«Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για την «ιστορικά κρισιμότερη και δυσκολότερη εκλογική αναμέτρηση από το 1974» κατά τη συνάντησή του απόψε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από όλη τη χώρα.

«Στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για την «ιστορικά κρισιμότερη και δυσκολότερη εκλογική αναμέτρηση από το 1974» κατά τη συνάντησή του απόψε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού από όλη τη χώρα. «Όσα λέγονται τώρα, είναι πληρωτέα άμα τη εμφανίσει τους», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τόνισε ότι στις εκλογές κρίνεται το μέλλον του τόπου και υπογράμμισε ότι «στις 7 Μαΐου έρχεται ο λογαριασμός, όχι για τα κόμματα και για τα πρόσωπα, αλλά για τη χώρα».

«Πιστεύουν οι Έλληνες ότι η κρίση τελείωσε και μπορούμε πλέον να αποφασίσουμε έξω από το πλαίσιο των υποχρεώσεων μας προς τους εταίρους και τη δανειακή σύμβαση;», διερωτήθηκε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σε αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει αν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να είναι ευρωπαϊκή χώρα, αν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αν θα διασφαλίσει τα δύο ανωτέρω κεκτημένα και αν θα πολλαπλασιάσει το απόθεμα που έχει δημιουργηθεί με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

«Κάποιοι ζουν με την ψευδαίσθηση ότι οι εκλογές είναι μια κοινωνική διαμαρτυρία. Δεν είναι έτσι», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί, ότι «πρέπει να θέσουμε σαφή και σωστά ερωτήματα» και πως «η κοινωνία δεν μπορεί να δώσει αόριστες απαντήσεις».

Παράλληλα έθεσε το ερώτημαι ποιοι Έλληνες είναι έτοιμοι να αποδεχτούν την ιδέα της καταγγελίας της δανειακής σύμβασης και ποιοι πιστεύουν ότι η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης είναι αξιόπιστη, όταν δεν το πιστεύει και την έχει εγκαταλείψει και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ που την είχε λανσάρει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή, τόνισε ότι «οι πολίτες έχουν με το μέρος τους όλα τα δίκια του κόσμου», καθώς αντιμετωπίζουν άσχημες καταστάσεις. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «πρέπει εμείς να θέσουμε τα ερωτήματα, να δείξουμε ότι έχουμε ευθύνη και γνώση της κατάστασης καθώς και λόγο αυτοκριτικό, αλλά όχι αυτοεξευτελιστικό και για τις δεκαετίες που πέρασαν και για τα δυόμισι τελευταία χρόνια».

Πρέπει να φύγουμε από την λογική του Μνημονίου και να πάμε στην λογική ενός σχεδίου ανασυγκρότησης και ανόρθωσης της χώρας» και τόνισε ότι υπάρχει πολύ μεγάλος όγκος «πολιτικής ύλης εκτός Μνημονίου» που μπορεί να τον διαχειριστεί η ελληνική κυβέρνηση, είπε.

Απαρίθμησε μια σειρά τομείς κυβερνητικού έργου εκτός Μνημονίου και υπεισερχόμενος σε μία εξειδίκευση, είπε ότι το «λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να επανασυστήσουμε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η αξιοποίηση του υπάρχοντος δικτύου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορεί να σταθεί αρωγός στο κοινωνικό κράτος και έκανε λόγο για έναν «Λογαριασμό Κοινωνικής Αντιρρόπησης» που μπορεί να χρηματοδοτηθεί με επιπλέον έσοδα του προϋπολογισμού.

«Υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, αλλά πρέπει να γίνει η προσπάθεια», είπε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να «ολοκληρώσουμε την επισκόπηση των δαπανών για να αποφύγουμε τις οριζόντιες περικοπές».

«Είναι και δική μας ευθύνη και όχι μόνο της δεξιάς παράταξης να ανακόψουμε την πορεία της ακροδεξιάς» είπε ακόμα.


σχετικα αρθρα