Την προοπτική της εκλογικής σύμπραξης των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, αφήνοντας αιχμές κατά της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη. «Θα συνεχίσουμε, θα επιμείνουμε, θα νικήσουμε» ανέφερε, εκφράζοντας την αποφασιστικότητά του να επιμείνει μέχρι τέλους στην συνεργασία των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων.

Για την πολιτική μετεκλογικών συμμαχιών, θέμα στο οποίο αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαίρως είπε ότι χρειάζεται μια εκλογική σύμπραξη των αντιμνημονιακών προοδευτικών δυνάμεων, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η λύση και η προοπτική.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε ότι η κ. Παπαρήγα κάνει λάθος που αρνείται τη συνεργασία, ενώ για τη Δημοκρατική Αριστερά, ανέφερε ότι «και ο φίλος ο Φ. Κουβέλης αρνείται τη συνεργασία. Δυστυχώς κλείνει το μάτι στο ΠΑΣΟΚ για μετεκλογική συνεργασία. Κάνει λάθος. Η αριστερά δεν έχει θέση σε κυβέρνηση μνημονίου. Εκτός αν πάψει να είναι αριστερά».

Στόχος της αριστεράς, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι η ανατροπή των όσων ετοιμάζουν για την επόμενη των εκλογών, δηλαδή νέα μέτρα που δεν κρύβουν καν. Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι από το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών δε θα κριθεί μόνο το μέλλον της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού, αλλά η πορεία και η προοπτική για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για αναδιανομή του πλούτου, για την ανάπτυξη και κατέληξε λέγοντας:

«Εμείς, δίνουμε καθαρές εξηγήσεις στους τραπεζίτες, στους καναλάρχες, στους κατόχους οφ σορ εταιριών, στους καταθέτες των τραπεζών της Ελβετίας, στους μεγαλοεφοπλιστές που δε πληρώνουν φόρους και μας απειλούν ότι θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα πλοία τους αλλά θέλουν να έχουν τις βίλες τους στην Ελλάδα, στην εγχώρια διαπλοκή που κυβέρνησε τόσα χρόνια την Ελλάδα: Το πάρτι τελείωσε. Ήρθε η ώρα να πληρώσετε το λογαριασμό».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τον αντίκτυπο που έχει η πολιτική του κόμματός του στους κόλπους της ευρωπαϊκής αριστεράς, ενώ δήλωσε ότι είναι υπερήφανος για το κίνημα αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που υπό το σύνθημα «είμαστε όλοι Έλληνες» έχει ευαισθητοποιήσει τους ευρωπαϊκούς λαούς.