Ο διάλογος θα πρέπει να κυριαρχήσει και να εξαντληθεί, δήλωσε στον «Βήμα 99,5» η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επαναλαμβάνοντας την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου για διεξαγωγή δύο ντιμπέιτ με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και δύο μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών«Ακριβώς σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα πρέπει ο διάλογος να κυριαρχήσει και να εξαντληθεί» δήλωσε, σχολιάζοντας τις πληροφορίες που θέλουν τη ΝΔ να αντιπροτείνει τη διεξαγωγή μόνο δύο τηλεμαχιών, δηλαδή μία μεταξύ των κ. Βενιζέλου και Σαμαρά και μία μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. 

«Δεν μπορεί ο κ. Σαμαράς να λέει ότι διεκδικεί αυτοδυναμία για το κόμμα του, ότι εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα προχωρήσει σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες και να επιθυμεί σε αυτή την πορεία και σε αυτή τη διαδικασία τον λιγότερο δυνατό διάλογο» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν και να αναπτύξουν τις προτάσεις τους και τα επιχειρήματά τους». 


Η κ. Γεννηματά τόνισε, επίσης, ότι η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι ένας εφικτός στόχος, καθώς το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει, ενώ για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών αρκέστηκε να πει ότι η ψήφος του κόσμου θα δείξει πώς πρέπει να κινηθούμε.

«Οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους θα πούν πώς θέλουν να κυβερνηθεί ο τόπος την επόμενη ημέρα» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει τη δυνατότητα, εάν είναι πρώτο κόμμα, να μπορέσει να εξασφαλίσει τις ευρύτερες δυνατές συνεργασίες και συναινέσεις σε μία προοδευτική κατεύθυνση».

Αναφερόμενη στο θέμα των ψηφοδελτίων, η κ. Γεννηματά είπε ότι θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, σημειώνοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος της ανανέωσής τους σε ποσοστό 60%.

Ανέφερε, ακόμη, ότι το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να οργανώσει και ανοιχτές συγκεντρώσεις. «Με σεβασμό στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην ελληνική κοινωνία θα επιδιώξουμε και ανοιχτές συγκεντρώσεις και εξαντλητικό διάλογο των στελεχών μας σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό» τόνισε. 

Πηγή: in.gr