Τέλος στα σενάρια περί αλλαγής της ημερομηνίας των εκλογών, έδωσε μιλώντας στη NET, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Δεν έχει αλλάξει τίποτα, το νομοθετικό έργο θα ολοκληρωθεί την επόμενη βδομάδα και θα προχωρήσουμε κανονικά» τόνισε ο Παντελής Καψής, προσθέτοντας ότι «ισχύουν τα Σαββατοκύριακα που έχουμε πει».  Σε ό,τι αφορά το θέμα των τροπολογιών, υπογράμμισε ότι η εντολή είναι σαφής και καμία τροπολογία δεν θα γίνεται δεκτή αν δεν περάσει προηγουμένως από το πρωθυπουργικό γραφείο. Παρατήρησε πάντως, ότι μεταξύ αυτών υπάρχουν και τροπολογίες που εμπεριέχουν λογικά αιτήματα.
   
Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου της κυβέρνησης σημείωσε ότι «σε μία δύσκολη στιγμή αυτή η κυβέρνηση, με ένα αρνητικό κλίμα στο εξωτερικό και ένταση στο εσωτερικό, προχώρησε και ολοκλήρωσε αυτήν τη δανειακή σύμβαση, που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της οικονομίας και παραδίδει την εξουσία, δουλεύοντας ως την τελευταία μέρα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι προφανώς υπήρξαν προβλήματα, αλλά όπως ανέφερε τα κόμματα έκαναν την υπέρβαση και πρόσθεσε: «Αν θα χρειασθεί στο μέλλον να ξανακάνουμε την υπέρβαση, θα το δείξει ο χρόνος».

   
Ερωτηθείς για τα περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης παρατήρησε ότι είναι σαφές πως «αν πιάσουμε για παράδειγμα τους στόχους στη φοροδιαφυγή, προφανώς θα χρειασθεί να κόψουμε λιγότερα.Τότε βεβαίως, υπάρχει δυνατότητα αλλαγής προγράμματος».

   
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έκανε λόγο για κενό ανταγωνιστικότητας 15% προσθέτοντας ότι «κανείς δεν λέει μισθούς Βουλγαρίας, ούτε ο Τόμσεν τα λέει αυτά».

   
Έφερε ως παράδειγμα τη Γερμανία η οποία, όπως είπε, έχει αυτήν τη στιγμή ανάπτυξη, γιατί πριν από 10 χρονια πάγωσε τους μισθούς και πρόσθεσε: «Το έκανε εγκαίρως και άφησε εμάς να ανεβαίνουμε (σσ: μισθολογικά) και να δημιουργηθεί το κενό ανταγωνιστικότητας» συμπλήρωσε.

   
«Ζούμε, μια τραγωδία και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να βγούμε από αυτήν» είπε και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Αναγνώρισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι η απότομη και μεγάλη λιτότητα που μας επιβλήθηκε».