«Με το θάρρος που έχει να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση, είναι στο χέρι μας να την ξεπεράσουμε», δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της ελληνοαμερικανικής οργάνωσης, της ΑΧΕΠΑ υπό τον πρόεδρο της Τζων Γροσομανίδη.  «Όλοι μας όμως, σαν μια οικογένεια, αυτό είναι το πολύ σημαντικό. Όπου ο Ελληνισμός έδωσε τις μάχες σαν μια οικογένεια κέρδισε. Όπου ο Ελληνισμός είχε μέσα το σκουλήκι της διαίρεσης και της σύγκρουσης απέτυχε», πρόσθεσε ο κ. Παπούλιας.
   
Ο κ. Παπούλιας, με γλαφυρό τρόπο πρόσθεσε την πίστη του στην «δύναμη ψυχής που έχουμε μέσα μας, μ' αυτό που έχει ο Έλληνας», και, όπως είπε, «αυτό το έχουμε λιγάκι, το έχουμε» και «είναι σαν το καλό μήλο που μέσα το σκουλήκι το τρώει».   
   
Ο Πρόεδρος της ευχαρίστησε τους Ελληνοαμερικανούς ομογενείς για την προσφορά τους στη χώρα και συμπλήρωσε:

«Αλλά δεν φοβάμαι, θα την ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί να θυμηθείτε τους παππούδες σας από πού ξεκίνησαν. Ήρθαν σε μια μεγάλη χώρα, μόνοι, σχεδόν ξυπόλητοι και δημιούργησαν, κοπίασαν και έφτιαξαν εσάς, τα εγγόνια τους. Είσαστε μια ευημερούσα ομάδα σε μια μεγάλη κοινωνία, όπως είναι η κοινωνία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά και διαπρέπετε, όχι μονάχα στον επιχειρηματικό τομέα, όχι μονάχα στον τομέα της διανόησης. Αν σκεφθεί κανένας πόσες εκατοντάδες καθηγητές έχουμε στα αμερικανικά Πανεπιστήμια -τελευταία δέχθηκα και τους φίλους μας από τον Καναδά- και πόσους γιατρούς έχουμε και πόσους διαπρεπείς επιστήμονες και πόσους καλλιτέχνες και το όνομα της Ελλάδας ακούγεται σ' όλη αυτή τη μεγάλη χώρα».
TAGS