Σκληρές πολιτικές εκφράσεις ακούστηκαν στη Βουλή στο συζητούμενο νομοσχέδιο για την βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με αφορμή την αναφορά στη σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens. Ο Πάνος Καμμένος, έκανε λόγο για «παράδοση δημόσιας περιουσίας και διάπραξη εγκλημάτων, που δεν θα πάνε με το νόμο περί ευθύνης υπουργών: Θα υπάρξει τιμωρία και θα γυρίσουν πίσω τα χρήματα που πήρε ο κ. Χριστοφοράκος τον οποίον καλύπτετε εσείς. Θα πληρώσετε, όχι μόνον απ τον ελληνικό λαό, αλλά απ' την ελληνική Δικαιοσύνη, όταν αποκατασταθεί η τάξη και η Δημοκρατία».

Ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», αναφέρθηκε επίσης και στις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και στις διευκρινίσεις του Φίλιππου Σαχινίδη πως ο σχετικός φάκελος δεν ανευρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών: «Επειδή τον χάσατε, βρήκαμε εμείς το φάκελο. Είναι το σχέδιο Δοξιάδη που έκανε κατ' εντολήν της ελληνικής κυβέρνησης. Τον βγάζουμε σε 300 αντίτυπα, φροντίστε να μην τον κάψετε σαν τα αρχεία το υπουργείου Οικονομικών», ανέφερε.

Απαντώντας στον κ. Καμμένο, η Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε πως «στην αίθουσα αυτή, είμαστε βουλευτές εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, αλλά υπάρχουν και προσωπικότητες και πολιτικοί φορείς που ερμηνεύουν το «Έλληνας», είτε ως επάγγελμα, είτε ως πολιτική ιδιότητα. Αυτά έχουν περάσει πολλές δεκαετίες σ' αυτόν τον τόπο. Απειλές δεχόμαστε από κανέναν».

Αντίστοιχα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας, είπε απευθυνόμενος προς τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», πως «οι απειλές σας δεν μας αφορούν και ειδικά από σας, δεν μας τρομάζουν». Σε άλλη δε, αποστροφή του Π. Καμμένου, περί «πρωθυπουργού διορισμένου από την Goldman Sachs», ο κ. Πρωτόπαπας υπενθύμισε πως τον Λ. Παπαδήμο έχουν υπερψηφίσει όλοι οι βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», πλην του κ. Καμμένου.

«Πράγματι κ. Πρωτόπαπα γίνονται και λάθη. Αλλά αποδράσαμε από το λάθος εγκαίρως, πριν μας βάλετε πιο βαθειά στο δεύτερο Μνημόνιο. Συνάδελφοί σας το τόλμησαν επίσης, διαφυλάσσοντας κάτι απ' την προσωπική τους αξιοπρέπεια. Εσείς πότε θα το πράξετε;» απάντησε ο Χ. Ζώης από πλευράς των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».
TAGS