Έντονα αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά στον αριθμό των τηλεμαχιών μεταξύ των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κυρίων Βενιζέλου και Σαμαρά. Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Πάνος Σκουρλέτης σε δήλωσή του αναφέρει ότι είναι όλως διόλου ακατανόητη και εκτός των κανόνων ενός ισότιμου και δημοκρατικού διαλόγου η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του κ. Βενιζέλου για ντιμπέιτ ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Σαμαρά.

«Τι διάλογος μπορεί να γίνει ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που είναι γνωστό πως συμφωνούν σχεδόν σε όλα και έχουν δεσμευτεί στην απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου 2; Θα είναι σαν διαλέγονται με τον καθρέφτη τους» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, έθεσε το ερώτημα. με ποιά κριτήρια γίνεται όλη αυτή η συζήτηση τονίζοντας την ανάγκη οι εκλογές που έρχονται πρέπει να γίνουν με όρους δημοκρατίας και ισοτιμίας.

Η Δημοκρατική Αριστερά από την πλευρά της, τόνισε σε ανακοίνωση ότι η ισότιμη προβολή των κοινοβουλευτικών κομμάτων επιβάλλει τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και όχι διακρίσεις μεταξύ «μεγάλων και μικρών που, άλλωστε, σήμερα δεν υφίστανται». «Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς υπηρετούν την ίδια πολιτική και ομιλούν ταυτόσημα», καταλήγει η ανακοίνωση.
TAGS