«Ζούμε την πιο δύσκολη περίοδο μετα την μεταπολίτευση. Πρέπει να πούμε καθαρά ποια είναι η δική μας αλήθεια που σημαίνει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος» ανέφερε σε ομιλία του προς τους ανθρώπους των Γραμμάτων και της Τέχνης στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε το δίλημμα των εκλογών, που είναι -όπως είπε- η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. «Οι εκλογές είναι η ώρα της αλήθειας και οι αποφάσεις της κάλπης αφορούν τον κάθε πολίτη» είπε.

«Είναι δύσκολο να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των πολιτών και του πολιτικού συστήματος γιατί κυριαρχεί ακόμα ο παλαιοκομματικός και αρχηγικός λόγος, όπου ο αρχηγός του ενός κόμματος εμφανίζεται ως σωτήρας και ο αρχηγός του άλλου ως καταστροφέας και οι ρόλοι εναλλάσσονται, ανάλογα με τη θέση που κατέχουν» είπε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι σημασία δεν έχει η άγονη μικροκομματική συζήτηση για τις ευθύνες καθενός στο παρελθόν, αλλά η δημιουργία προϋποθέσεων για τις ευθύνες του μέλλοντος.

«Να μετάσχουν ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών στις αναγκαίες προγραμματικές επεξεργασίες προκειμένου η χώρα να περάσει από το νέο πρόγραμμα και τη δανειακή σύμβαση στο ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» πρόσθεσε. « Το νέο πρόγραμμα προβλέπει δημοσιονομικούς στόχους. Σε εμάς εναπόκειται να τους πετύχουμε».

«Μπορούμε να διαμορφώσουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα» επεσήμανε, επαναλαμβάνοντας τους τρεις στρατηγικούς του στόχους για σταθερότητα, ασφάλεια, αλληλεγγύη και ανάπτυξη.