Ύποπτα παιχνίδια πίσω από τις εκλογές και προσπάθειες μετάθεσης του χρόνου τους στις καλένδες «διάβάζουν» στην Συγγρού, πίσω από τις δηλώσεις υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Στο επιτελείο Σαμαρά πάντως καταλαβαίνουν ότι το χθεσινό τραγικό περιστατικό της δημόσιας αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, αν και διαμορφώνει αναγκαίες και ικανές συνθήκες για την προσφυγή στην κάλπη ως μέσο εκτόνωσης της κοινωνίας, εντείνει παράλληλα και την ήδη υπάρχουσα ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού, οδηγώντας την σε ανεξέλεγκτα επίπεδα. 
Με τη δήλωσή του επ’ αφορμής της αυτοκτονίας, ο πρόεδρος της ΝΔ, προσπάθησε να περιγράψει εκ νέου, αφ’ ενός την επιτακτική ανάγκη της διενέργειας εκλογών ώστε να υπάρξει πλέον αντιστοίχηση της κοινωνικής επιλογής και της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Και αφ’ ετέρου, την προσπάθεια διαμόρφωσης ενός κλίματος κυρνητικής σταθερότητας και εξόδου από την κρίση. 

Εν τούτοις, αδιαλείπτως συνεχίζουν οι φωνές –κυρίως από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και δημοσίως από τον κ. Καρατζαφέρη- μετάθεσης του χρόνου των εκλογών, επικαλούμενοι μάλιστα εμπόδια στο PSI και την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. «Δεν καταλαβαίνουν τίποτα» σημείωνε εξόργισμένος χθες στο newpost.gr κορυφαίος επιτελής του Α. Σαμαρά.
«Τους νοιάζει μόνο να σώσουν την πάρτη τους». 

Παρά την ξεκάθαρη δήλωση του Π. Καψή χθες για την προκήρυξη των εκλογών εντός της Μ. Εβδομάδας, ο Ν. Σηφουνάκης –επικαλούμενος την επιθυμία και άλλων βουλευτών- επαναπρότεινε την προσφυγή στην κάλπη «την καταληκτική ημερομηνία».

Είναι φανερό ότι σωρεία στελεχών του ΠΑΣΟΚ προσβλέπουν στην επανεκλογή τους, μέσα από μία διαδικασία εξαγνισμού που θα τους παρασχεθεί μέσω της εξαγοράς χρόνου αλλά και της ανάληψης των ευθυνών που απορρέουν από τις πολιτικές Παπανδρέου- Βενιζέλου, από τον ...συνήθη ύποπτο, τον Λ. Παπαδήμο. 

Την κουβέντα πάντως «κλείνει» πριν κάν ανοίξει –ακόμη περισσότερο απ’ όσο έχει ανοίξει- η ΝΔ με τον εκπρόσωπό της χθες να ξεκαθαρίζει επ’ αφορμής νέας αντιπαράθεσης με την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ότι «είτε το θέλουν στο ΠΑΣΟΚ, είτε όχι, οι εκλογές θα γίνουν άμεσα. Και οι πολίτες θα επιλέξουν την κυβέρνηση που μπορεί να τους βγάλει, με σίγουρα και στέρεα βήματα, από την κρίση. Θα επιλέξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με εκλεγμένο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά». Πάνος Ρασσιάς