Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής, γνωστοποίησε με συνέντευξή του στο in.gr  ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, βάζοντας τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αποσύρεται από την πολιτική. Κάτι που φάνταζε πολύ πιθανό μετά και την ομοβροντία πυρών που δέχεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τη διόγκωση του ελλείμματος αλλά και για την υπογραφή των δανειακών συμβάσεων. Όμως πίσω από την είδηση καιροφυλακτεί ένα ερώτημα, πώς δηλαδή θα συνεργαστεί μαζί του η ΝΔ η οποία τον έχει «κρεμάσει στα κάγκελα», καθώς ο πρώην τσάρος δηλώνει ότι δεν αποκλείει αλλά και πιστεύει σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα βγάλουν οι κάλπες η συνεργασία και η συναίνεση σε μια σειρά από πολιτικές είναι η μόνη σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική συμπεριφορά. Τόνισε μάλιστα πως η επιλογή αυτή είναι μονόδρομος, δηλαδή η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής αν δε θέλει να δει την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να επισημάνει πως «για το καλό της χώρας, πρέπει να αφήσουμε πίσω τα μικροκομματικά παιχνίδια και να συμφωνήσουμε και να συνεργαστούμε, ώστε στο τέλος αυτής της δύσκολης περιόδου, να έχει μείνει πίσω μια καλύτερη χώρα». 

«Παρά τα πυροτεχνήματα και τις κραυγές στο δημόσιο διάλογο, βλέπουμε διαφορετικές και πιο ώριμες συμπεριφορές και στο πολιτικό μας σύστημα. Η σημερινή σύνθεση της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή περισσότερων από ένα κόμματα είναι κάτι πρωτόγνωρο, που επιβάλλεται από την ανάγκη να σταθούμε με ωριμότητα στην ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης, για να πάει μπροστά ο τόπος», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υποψηφιότητά του, ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «πολιτική και ηθική υποχρέωση» να κατέβει στις εκλογές ενώ δεν δίστασε για ακόμα μία φορά να υπερασπιστεί την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην οποία διετέλεσε υπουργός Οικονομικών.

«Θέλω να υπερασπιστώ απέναντι στους πολίτες τόσο τις επιλογές και τις αποφάσεις της κυβέρνησης τα τελευταία δυόμισι χρόνια -τα καλά μαζί με τα κακά- όσο και την προσωπική μου συμμετοχή σε αυτές», κατέληξε.

Σχετικά Θέματα:


NΔ: Ο Παπακωνσταντίνου πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της Εξεταστικής!