Απέσυρε τελικά ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, την «επίμαχη» τροπολογία για τις απολύσεις εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία. Η εν λόγω τροπολογία είχε συνταχθεί και προβλεπόταν να περάσει στη Βουλή πριν αναλάβει καθήκοντα ο νέος υπουργός. Η τροπολογία είχε υπογραφεί από την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, μία ημέρα πριν την αποχώρηση της Άννας Διαμαντοπούλου από το υπουργείο Παιδείας για να αναλάβει καθήκοντα στο Ανάπτυξης. 

Χτες ο κ. Μπαμπινιώτης συναντήθηκε με μέλη της Ομοσπονδίας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για να συζητήσουν τις παραμέτρους της τροπολογίας καθώς ο υπουργός διαπίστωσε ότι η τροπολογία για τις απολύσεις στα ιδιωτικά σχολεία δεν είχε περάσει από δημόσια διαβούλευση.

Σήμερα το πρωί ο κ. Μπαμπινιώτης επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, Κωσταντίνο Αρβανιτόπουλο, και με την Εύη Χριστοφιλοπούλου ανακοινώνοντας τους την πρόθεσ'η του να αποσύρει της επίμαχη τροπολογία. Έπειτα και από την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού ο υπουργός ανακοίνωσε και επισήμως πριν από λίγο την απόσυρση της τροπολογίας. 

«Από την αναλυτική ανταλλαγή απόψεων που έγινε χθες με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προέκυψε η ανάγκη περαιτέρω διαλόγου και μελέτης του περιεχομένου της τροπολογίας και μάλιστα σε τριμερές επίπεδο (Υπουργείο Παιδείας – Εκπαιδευτικοί- Ιδιοκτήτες Εκπαιδευτηρίων), προκειμένου να ενταχθεί σε μια γενικότερη αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Για τον λόγο αυτό αποσύρω από την κατατεθείσα τροπολογία τα εδάφια δ΄ και ε΄ της παραγράφου 1 (που αφορούσαν σε απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών)» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαμπινιώτης.

Να σημειωθεί ότι με την εν λόγω τροπολογία αλλάζει η διαδικασία ελέγχου νομιμότητας των απολύσεων εκπαιδευτικών (που έως σήμερα ελέγχονταν από τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών) και η αρμοδιότητα αυτή περνάει στους κατά τόπους Διευθυντές εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας. Ακόμη, τα ιδιωτικά σχολεία μπορούν να απολύουν έναν εκπαιδευτικό ανά έτος και ανά βαθμίδα εκπαίδευσης.