current views are: 1

5 Απριλίου 2012
Δημοσίευση09:55

Σπηλιωτόπουλος: Πρέπει όλοι να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο της ΝΔ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου και μίλησε με ακροατές του σταθμού.

Δημοσίευση 09:55’
αρθρο-newpost

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου και μίλησε με ακροατές του σταθμού.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου και μίλησε με ακροατές του σταθμού.
Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β΄ Αθήνας της ΝΔ, Τομεάρχης Παιδείας του κόμματος ανέφερε:

«Οι αυτοδυναμίες δεν χαρίζονται. Οι αυτοδυναμίες κερδίζονται»

 Ζητούμε λαϊκή ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε με λυμένα χέρια να προχωρήσουμε . Δίνουμε μάχη για να πετύχουμε τον στόχο της ισχυρής κοινοβουλευτική πλειοψηφίας. Δεν κατανοώ και δεν μπορώ να παρακολουθήσω συλλογισμούς που επιχειρούν να αποτυπώσουν δήθεν γκρίνια σ’ ένα κόμμα που δημοσκοπικά  αυτή τη στιγμή όχι μόνο είναι πρώτο, αλλά έχει μεγάλη διαφορά από το φερόμενο ως δεύτερο. Θα έλεγα ότι έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο κάβο να περάσουμε. Αυτός ο κάβος είναι να μετατρέψουμε την δημοσκοπική άνεση σε πραγματική ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να δώσουμε ρεαλιστική και βιώσιμη λύση ομαλότητας και σταθερότητας στη χώρα μετά τις εκλογές. Είμαστε μπροστά με άνεση. Βέβαια η άνεση δεν σημαίνει ότι έχουμε κατακτήσει το στόχο της αυτοδυναμίας. Οι αυτοδυναμίες δεν χαρίζονται, οι αυτοδυναμίες κερδίζονται.

Το πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι η αυτοδυναμία, γιατί δεν είναι αυτοσκοπός ή μια δικιά μας αυταρέσκεια να είμαστε πρώτοι και πάρα πολύ δυνατοί, αλλά  τι είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα την επόμενη μέρα. Η χώρα χρειάζεται ομαλότητα και σταθερότητα, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα προοπτικής, τη δυνατότητα οι δυνάμεις ενωμένες να δουλέψουν παραγωγικά. Γιατί δεν μπορεί να δυναμιτίζεται διαρκώς η οικονομία με την απειλή πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων. Πως υπηρετείται η σταθερότητα; Η σταθερότητα υπηρετείται όταν δεν έχεις κυβερνητικούς εταίρους που να εκβιάζουν ο ένας τον άλλον για θέματα ήσσονος σημασίας . Όσο ισχυρή κοινοβουλευτικά βγει η Νέα Δημοκρατία από την κάλπη, τόσο η απειλή της περιπέτειας απομακρύνεται την επόμενη μέρα. Το στοίχημα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Απαιτείται συστράτευση δυνάμεων , απαιτείται να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, απαιτείται να ενώσουμε και πάλι μια κοινωνία, η οποία έχει πληγεί, η οποία είναι βαθύτατα διχασμένη, μια κοινωνία η οποία σαστισμένη δεν βλέπει φως στο τούνελ, δεν βλέπει χαμόγελο, αισιοδοξία, ελπίδα…

Γιατί να ψηφίσει κάνεις Νέα Δημοκρατία

«Ζητούμε λαϊκή ισχυρή εντολή για να μπορέσουμε με λυμένα χέρια να προχωρήσουμε. Δίνουμε μάχη με  στόχο να πετύχουμε όσον το δυνατόν ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί χωρίς αστάθεια και τον κίνδυνο της περιπέτειας. Στη δημοκρατία υπάρχει και η βούληση του λαού. Και στη βούληση του λαού πρέπει να στέκεσαι με τον δέοντα σεβασμό και προσοχή. Θα αποφασίσει ο πολίτης. Η ανηφόρα δεν μπορεί να διανυθεί μόνο από την πλευρά της πολιτικής ή μόνο από την πλευρά της κοινωνίας. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε ενωμένοι, με εθνική ομοψυχία. Αυτό απαιτεί η ελεύθερη κοινωνία των πολιτών. Όταν ανοίξουν οι κάλπες τότε θα φανούν τα μηνύματα του λαού  και τι θέλει από εμάς. Ένας λόγος για να ψηφίσει κανείς Νέα Δημοκρατία είναι γιατί οι στόχοι είναι δεδομένοι. Το πως θα πετύχουμε αυτούς τους στόχους; Με μείωση του κράτους, ιδιωτικοποιήσεις, αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και πάταξη της φοροδιαφυγής».

«Με μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν πετυχαίνουμε τους στόχους»

  
Ζούμε την εποχή της αλήθειας. Οι δεσμεύσεις είναι δεδομένες. Θα ήταν μεγάλο ψέμα από όποια πλευρά κι αν προέρχεται να ειπωθεί ότι αυτές οι δεσμεύσεις μπορούν να αρθούν. Άλλο οι στόχοι για να μαζέψουμε τα οικονομικά μας κι άλλο το πως θα πετύχουμε τους στόχους. Αυτό η Τρόικα δεν μας το λέει. Το πως θα πετύχουμε συγκεκριμένη απόκλιση, που θα βρούμε τα χρήματα είναι δική μας υπόθεση. Υπάρχουν δύο τρόποι. Ένας τρόπος είναι αυτός που ακολουθεί η δική μας παράταξη και ο άλλος ο σοσιαλιστικός, αυτός δηλαδή που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έως και σήμερα. Ποιος είναι ο σοσιαλιστικός; Ο σοσιαλιστικός είναι να μην πειράξουμε τη μεγάλη ιερή αγελάδα, που είναι ο μεγάλος επιχειρηματίας-κράτος, που είναι όμως αντιπαραγωγική αγελάδα, σπάταλη αγελάδα, που κυρίως δημιουργεί ελλείμματα και μαύρες τρύπες. Πως προσπάθησαν να καλυφθούν αυτά; Με επίπεδη μείωση μισθών και συντάξεων. Όσο όμως βάζεις περισσότερους φόρους η οικονομία δεν μπορεί να σου δώσει τα έσοδα που προσδοκάς. Μπορούμε να το πετύχουμε με άλλους τρόπους χωρίς να πειράξουμε την αγοραστική δύναμη μισθωτών και συνταξιούχων; Μπορούμε με μείωση του κράτους. Και μείωση του κράτους σημαίνει συγχώνευση οργανισμών, εξυγίανση οργανισμών, σημαίνει ιδιωτικοποιήσεις. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά μας. Εμείς λέμε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η λιμνάζουσα περιουσία του δημοσίου. Άμεση αξιοποίηση της τεράστια περιουσίας που έχει το κράτος. Έχει τη μεγαλύτερη δημόσια περιουσία από κάθε άλλη ευρωπαϊκή πόλη. Για παράδειγμα το Ελληνικό. Δυόμισι χρόνια πέρασαν. Είναι ώριμη η ιστορία του Ελληνικού και δεν έχει αξιοποιηθεί ακόμη. Ρωτήστε τον κύριο Παμπούκη ο οποίος βιαίως απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση, που ήταν ο αρμόδιος υπεύθυνος επενδύσεων. Γνωρίζω πολλούς επενδυτές που είχε φέρει με ονοματεπώνυμα. Επενδυτές ,έτοιμους  να προχωρήσουν στην αγορά δημόσια έκτασης, έτοιμους να δώσουν πολλά χρήματα. Κι αντί να έρθουν οι επενδυτές απομακρύνθηκε ο κύριος Παμπούκης. Ξέρουμε ότι υπάρχουν επενδυτές. Ξέρουμε ότι υπάρχει άλλος τρόπος. Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε την αξιοποίηση του δημοσίου με ταμπού. Οι Αριστεροί το λένε ξεπούλημα. Θεωρώ “εθνική ζημία” όταν η τεράστια περιουσία του δημοσίου λιμνάζει, όταν υπάρχουν ξενοδοχεία και δημόσιες εκτάσεις που δεν έχουν δοθεί, όταν ακόμη και σήμερα το θέμα της Αφάντου της Ρόδου δεν το έχουμε αγγίξει, όταν η Ανάβυσσος δεν έχει αξιοποιηθεί. Όταν είχαμε δικά μας κτήρια και κάθε λίγο και λιγάκι μισθώναμε άλλα για να φτιάξουμε καινούρια γραφεία. Μα είναι δυνατόν να σπαταλάμε χρήματα όταν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα κτήρια που ήδη έχουμε. Αυτό που χρειάζεται είναι εξορθολογισμός.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία από την αναδρομικότητα των νόμων»

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη βία από την αναδρομικότητα των νόμων. Το Σύνταγμα, αν το εφαρμόζαμε σωστά, δεν επιτρέπει την αναδρομικότητα των νόμων.  Γιατί σαπίζει η μαρίνα στη Φολέγανδρο; Θα συνεχίζει να σαπίζει γιατί το σύστημα είναι σάπιο. Σάπιο είναι γιατί αντί να προβλέπεται ένα χρονικό διάστημα βάση του οποίου ο  οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το δικαίωμα της προσφυγής είναι απεριόριστο. Αποτέλεσμα αυτού είναι την ώρα που η μαρίνα είχε ετοιμαστεί και είχαν βρεθεί τα χρήματα μια κυρία από τη Φολέγανδρο έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας και κέρδισε. Κι ενώ η μαρίνα ήταν έτοιμη, σαπίζει μόνο και μόνο γιατί χαρακτηρίστηκε παράνομη.  Αυτό το σύστημα πρέπει να ελεγχθεί άμεσα, αν θέλουμε ουσιαστικά έργα άμεσης πνοής και ανάπτυξης. Αυτό μπορεί να γίνει με κατάργηση του συνταγματικού δικαστηρίου και συγκεκριμένο χρονικό όριο για προσφυγές. Εάν δεν είχαμε το νόμο των Ολυμπιακών αγώνων δεν θα είχαν γίνει έργα όπως η Περιφερειακή του Υμηττού, η Αττική οδός, το Αεροδρόμια. Αν για μια αθλητική γιορτή έγινε συγκεκριμένος νόμος που επέτρεπε την ανάπτυξη, γιατί τώρα που έχουμε κρίση δεν υπάρχει το ίδιο νομοθετικό πλαίσιο για να προχωρήσουν τα έργα;
 
«Δεν γίνομαι αυτόκλητος συμμετέχων σε μια επικοινωνιακή ομάδα χωρίς να μου έχει ζητηθεί»

Αυτόκλητος συμμετέχων σε μια ομάδα επικοινωνιακή, μόνο και μόνο επειδή είμαι επικοινωνιολόγος, δεν θα το έκανα, επειδή δε μου έχει ζητηθεί… Είναι η πρώτη φορά που δε συμμετέχω στην επικοινωνιακή ομάδα. Συμμετείχα και με τον Μιλτιάδη Έβερτ. Συμμετείχα μετέπειτα και με τον Κώστα Καραμανλή…. Μου ζήτησαν να είμαι τομεάρχης Παιδείας, προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Είμαι βουλευτής, εκπροσωπώ τη Β περιφέρεια Αθηνών, είμαι στέλεχος της ΝΔ, δίνω τη μάχη μου για τη ΝΔ.

«Το προσκλητήριο αφορά όλους»

Ο κύριος Σαμαράς, με μεγάλη γενναιότητα έχει κάνει ένα προσκλητήριο, συμμετοχής όλων των στελεχών, που θεωρούν ότι μπορούν να δώσουν τη μάχη τους μέσα στη ΝΔ γιατί, κατά τη δική του εκτίμηση, σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας, αρκεί βεβαίως να συμμερίζονται τα ίδια ιδανικά με εμάς, την ελεύθερη οικονομία, την ευρωπαϊκή προοπτική, το ευρώ και τη δημοκρατία.. Από τη στιγμή που έχει γίνει το προσκλητήριο, θεωρώ ότι πρέπει όλοι να ανταποκριθούν σ’ αυτό. Εάν, υπάρχουν προγραμματικές διαφορές, ας βρούμε ποιες είναι οι προγραμματικές διαφορές. Αν δεν υπάρχουν όμως προγραμματικές διαφορές και αν οι γενικές αρχές μας καλύπτουν, τότε πράγματι δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε κανέναν έξω από αυτό το προσκλητήριο και κανείς δεν έχει την πολυτέλεια να μη συμμετάσχει σε ένα προσκλητήριο για την επόμενη ημέρα για να διασφαλίσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και το ευρώ για να προστατέψουμε τον νοικοκύρη.

Για την εγκληματικότητα

«Προκειμένου να πατάξουμε την βία και την εγκληματικότητα ;υπάρχουν 2 τρόποι: Επί τέλους θα πάρουμε τα απαιτούμενα νομοθετικά μέτρα να οπλίσουμε την Αστυνομία με τα κατάλληλα μέσα. Τον κακοπληρωμένο εκείνο αστυνομικό, να τον οπλίσουμε με τα κατάλληλα νομοθετικά μέσα για να κάνει σωστά τη δουλειά του. Γιατί σήμερα ο αστυνομικός όταν φτάνει στον τόπο τέλεσης μίας βίαιης πράξης, παίρνει οδηγίες και οι οδηγίες που παίρνει από τον προϊστάμενό του, είναι αναμονή-αναμονή-αναμονή. Ξέρετε γιατί; Γιατί κανένας πολιτικός δεν θέλει να πάρει το κόστος μίας σύγκρουσης που ενδεχομένως να έχει και θύματα. Αυτό σημαίνει ότι όσο υπάρχει το δόγμα «η αστυνομία αμύνεται» που ειπώθηκε το 2008, το οποίο θεωρώ ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος επί κυβερνήσεως Καραμανλή, τόσο δεν μπορούμε να πατάξουμε την εγκληματικότητα. Πρέπει να πάρουμε μέτρα . Ο Αστυνομικός  πρέπει να σταματήσει να είναι ευνουχισμένος. Να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση του Ιστορικού κέντρου της Αθήνας, να πατάξουμε την λαθρομετανάστευση με την φύλαξη των συνόρων μας και να γίνουν χώροι φιλοξενίας των λαθρομεταναστών .Το μεγαλύτερο ζήτημα για μένα αυτή τη στιγμή –σήμερα- εκτός από το ζήτημα της οικονομίας, προέχει η πάταξη της εγκληματικότητας και δεν μπορεί να γίνει χωρίς εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας από τους λαθρομετανάστες…»


σχετικα αρθρα