«Δεν μπορώ να καταλάβω από πού προέρχεται αυτή η φημολογία, για αναβολή των εκλογών, πάντως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για λόγους καθαρά θεσμικούς και δεοντολογίας δεν πρέπει να ανακοινωθούν πριν γίνει η συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όταν θα έρθει ο πρωθυπουργός, το Σάββατο το βράδυ, από την Κύπρο θα γίνουν επαφές με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το οποίο σημαίνει πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

Ο κ. Σταυρόπουλος ανέφερε επιπλέον πως προέχει και η ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη βροχή τροπολογιών, επανέλαβε ότι υπάρχει πολιτική βούληση του πρωθυπουργού να μην γίνονται δεκτές αν δεν έχουν και την έγκριση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ο υπουργός Επικρατείας, επίσης, επανέφερε την πρότασή του για αλλαγή του Συντάγματος, ζητώντας να αρχίσει η συζήτηση από τώρα «διότι πολλές παθογένειες του όλου συστήματος, όχι μόνον του πολιτικού, εξαρτώνται από κακές προβλέψεις του Συντάγματος. Αν αλλάξει το Σύνταγμα σε πολλά σημεία θα διευκολύνει τα πράγματα».