Οι επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στο θέμα της εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων, είναι απόλυτα καταδικαστέες, τόνισε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.
Ο κ. Παπαδήμος, αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, επισήμανε ότι η χώρα μας διέρχεται μια «κρίσιμη περίοδο και δίδει μεγάλη μάχη για την επίτευξη σταθερότητας και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», ενώ εκτίμησε ότι εφαρμογή του προγράμματος ανασυγκρότησης και η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας θα επηρεάσουν θετικά και την Κύπρο.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η συνεργασία Κύπρου και Ελλάδας αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής των Αθηνών και ανέφερε ότι υπάρχουν ταυτόσημες θέσεις στο θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών.

Τόνισε παράλληλα ότι τα «Σχέδια Β» στο Κυπριακό από την Τουρκία είναι αντιπαραγωγικά και καταδικαστέα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Λευκωσία τής δίνει τη δυνατότητα να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στα ευρωπαϊκά θέματα.