Ο αρμόδιος ώστε να βγει το νομοθετικό χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, και άρα να γίνουν αυτές οι ρημάδες οι εκλογές στην ώρα τους λέγεται Γιώργος Σταυρόπουλος. Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Επικρατείας ήρθε στα πρόθυρα του εμφράγματος όταν στη βουλή ξέσπασε μια ακόμα ανταρσία εναντίον του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης. Αρχηγός των ατάκτων, αυτή τη φορά ο Απόστολος Κακλαμάνης και μήλον της έριδος, η τροπολογία στο νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens.    Ο πονηρός Απόστολος μεθόδευσε έτσι την ανταρσία ώστε να μην φαίνεται σαν ανταρσία αλλά σαν έκρηξη οργής για την περιφρόνηση του κοινοβουλίου. Βεβαίως είπε και τα δικά του περί συμβιβασμού του αισχίστου είδους, ε εκεί στη Βήτα Αθήνας όλο και κάποιους Συριζαίους έχει να αντιμετωπίσει. Τα περί περιφρόνησης του κοινοβουλίου έπιασαν τόπο πάντως, η Διαμαντοπούλου δεν ήταν σε θέση να υπερασπιστεί μια τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και δεν καιγόταν άλλωστε και να το κάνει. Ας ερχόταν στη βουλή ο Σαχινίδης.   

Ο υπουργός Οικονομικών έχει ένα μειονέκτημα. Δεν καταλαβαίνει  από πολιτική πολύ περισσότερα από τον Παπαδήμο, ίσως να καταλαβαίνει και λιγότερα, Έστειλε λοιπόν τον Οικονόμου. Ο Κακλαμάνης που είχε διαδικαστικό πάτημα πλέον αντιπαρήλθε την παρουσία του και φώναζε να αποσυρθεί η τροπολογία. Με το σπασμένο τηλέφωνο, οι φωνές του Κακλαμάνη έφτασαν στα αυτιά του Βενιζέλου, ο οποίος χωρίς να το πολυσκεφτεί, τηλεφώνησε στον Πετσάλνικό και ζήτησε να αποσυρθεί η τροπολογία, αφού δεν περνάει.   

Εκεί η συνεδρίαση διεκόπη. Η Διαμαντοπούλου που έπιασε το κλίμα και κατάλαβε σε τι λούμπα πάει να πέσει η κυβέρνηση πήρε τηλέφωνο το Βενιζέλο. Αν η τροπολογία αποσυρθεί θα είναι καταστροφή. Θα είναι σαν να ομολογούμε εμείς ότι ο συμβιβασμός ήταν επαίσχυντος του είπε. Θα βγεί από πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βενιζέλος το ξανασκέφτηκε και πήγε ασθμαίνων στη βουλή, μπήκε στο γραφείο του Πετσάλνικου και φώναξε τον Πρωτόπαπα. Περνάει η τροπολογία, ρώτησε. Περνάει, τον διαβεβαίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Μετά από  μια ώρα διακοπή και μια ώρα νονομαστική ψηφοφορία η τροπολογία εγκρίθηκε με 165 ψήφους. Ο Σταυρόπουλος ανέπνευσε, για μια μέρα. Αν συνεχιστεί το βιολί των ονομαστικών πάντως, το πρόγραμμα δύσκολα θα βγει ως τη Μεγάλη Τετάρτη. Θέμης Δαγκλής
TAGS