Με πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας στο ενδεχόμενο που επικρατήσουν στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση οι αντιμνημονιακές δυνάμεις προειδοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.   «Αυτά που μας λένε τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι ο δρόμος της πτώχευσης και της καταστροφής. Πτωχεύσαμε ελεγχόμενα με τη βοήθεια των εταίρων μας αυτό δεν έχει καμία σχέση με την εξαθλίωση που θα υπάρξει αν επικρατήσουν αντιμνηνμονιακές δυνάμεις. Δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, μιλάμε για εικόνες που τις έχουνε ζήσει στην Αργεντινή» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Σύμφωνα πάντως με τον κ. Παπαθανασίου, οι παραπέρα μειώσεις μισθών συντάξεων δημιουργούν κοινωνικό πρόβλημα και δεν λύνουν και το πρόβλημα λόγω της ύφεσης που αυτά τα μέτρα φέρνουν.   

Ο βουλευτής δήλωσε
ότι πρέπει να μειωθεί το κράτος. Τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση δεν πρέπει να γίνεται με μόνο κριτήριο το αντίτιμο, αλλά και τη μείωση του κόστους και τι επενδύσεις θα γίνουν.   

Χαρακτήρισε ως οριζόντιο εισπρακτικό μέτρο το τέλος ακινήτων. Διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν θα πάρει νέα φορολογικά μέτρα και δεν θα κάνει μειώσεις μισθών, και πρόσθεσε ότι η καθυστέρηση των μεταρρυθμίσεων επιβαρύνει τους πολίτες.  

Εξάλλου, δήλωσε ότι οποιαδήποτε συνεργασία μεταξύ των κομμάτων πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένες βάσεις και να μην είναι ευκαιριακή.  


Πηγή: ΣΚΑΙ