Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο οι εκλογές να μην διεξαχθούν στις 6 Μαΐου αλλά λίγο αργότερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Κατά την ομιλία του στη Βουλή σήμερα Παρασκευή τόνισε χαρακτηριστικά: «Για τις 6 Μαΐου, πιθανότατα, θα προκηρυχθούν οι εκλογές ή ίσως και λίγο αργότερα. Πάντως, Σάββατο, κοντή γιορτή». Ο κ. Γιαννίτσης επεσήμανε επίσης ότι «έτσι κι αλλιώς, πάντα τις εκλογές, είτε κοστίζουν 50 είτε 100 εκατομμύρια είτε και παραπάνω, θα τις πληρώνει ο πολίτης που περιμένει να δει πως θα πάψει να πληρώνει όσα γίνονται» και οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να πούνε στον λαό ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, τι προτείνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή των προτάσεών τους.

Νωρίτερα ο πρόεδρος τους ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, από το βήμα της Βουλής προειδοποιήσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία στην τροπολογία για την αποδέσμευση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.

«Γιατί θα πρέπει τα κόμματα να πάρουν πάλι λεφτά, τη στιγμή που συμπολίτες μας ψάχνουν στους κάδους για τη διατροφή τους;» αναρωτήθηκε ο κ. Καρατζαφέρης και επισήμανε ότι η ΑΤΕ, που σήμερα βρίσκεται σε δεινή θέση, έχει φορτωθεί με χρέη 250 εκατ. ευρώ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

«Φταίει ο λαός επειδή το ΠΑΣΟΚ ξόδεψε τα χρήματα που πήρε, χωρίς να πληρώσει τους υπαλλήλους του; Ή μήπως, φταίει ο λαός και πρέπει να πληρώσει τη μεγαλομανία της ΝΔ να πάει σε κτίριο με μηνιαίο μίσθωμα 55.000 ευρώ;» διερωτήθη ο κ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι ακόμη και για το 1 εκατ. ευρώ, που πρόσφερε πέρυσι το κόμμα του για το Ταμείο κατά της Φτώχειας, ακόμη ψάχνει τα παραστατικά.