«Στη μάχη για τη νίκη πρέπει να στρατεύονται όλα τα στελέχη μας που θέλουν να μετάσχουν στον αγώνα για αυτοδύναμη Ελλάδα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό του πλαίσιο». «Στη μάχη της παράταξης δεν περισσεύει κανείς και επειδή βλέπω φίλους και συντρόφους να θέλουν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων, δεν τους κακίζω καθόλου, και θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, που μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό πάνω από 60%», είπε.

«Πρέπει να στρατευθούν όσοι αποδέχονται την στρατηγική της παράταξης και ως νέος πρόεδρος οφείλω να κάνω μια κίνηση ενότητας απέναντι στην οποία απαιτείται υπεύθυνη ανταπόκριση γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όλα τα μέλη της ΚΟ, ενώ αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα».

«Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία που προσφέρει ασφαλή οδό -παρά τις δυσκολίες- για την επάνοδο στην οικονομική σταθερότητα, ή θα ακολουθήσει μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού, που κανείς δεν λέει ποιά είναι, ποιός είναι ο στόχος και ποιές είναι οι εγγυήσεις» τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε πρόκληση τα λεγόμενα εκ μέρους της ΝΔ για «δεύτερο γύρο» των εκλογών αν δεν εξασφαλιστεί αυτοδυναμία. Είπε: «Εμείς θέλουμε την "αυτοδύναμη Ελλάδα"». Η πρόταση της ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι μικροκομματική, αλαζονική, μια πρόταση από το χθες, εκτός τόπου και χρόνου. «Εμείς λοιπόν δίνουμε μία υπεύθυνη, προοδευτική διακυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς προτείνει την αυτοδυναμία του» πρόσθεσε.

«Μέχρι πριν από λίγο, κάποιοι νόμιζαν ότι μπορούσαν να «ξεμπερδέψουν» οριστικά με το ΠΑΣΟΚ. Είναι μακριά νυχτωμένοι. Στις 18 Μαρτίου απέδειξαν οι πολίτες με τη μαζική συμμετοχή τους ότι η καρδιά του ΠΑΣΟΚ πάλλεται, οι πολίτες μας ξεπερνούν» ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε τι σημαίνει γι' αυτόν αυτοδύναμη Ελλάδα: «Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει επάνοδος στη δημοσιονομική σταθερότητα και κυριαρχία. Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει εξωτερική πολιτική, εθνικός αμυντικός σχεδιασμός, εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει θεσμική ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη και συμμετοχή στη προσπάθεια για αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει και πολίτης περήφανος, αξιοπρεπής ασφαλής».

«Ας βάλουμε επιτέλους τα πράγματα σε μία σειρά. Ας μιλήσουμε στο όνομα της κοινής λογικής. Ας πούμε την αλήθεια, χωρίς αντιφάσεις» είπε.

«Οφείλουμε, ξεκινώντας την πορεία προς τις εκλογές, να κατανοήσουμε την κατάσταση της χώρας, το σημείο που βρίσκεται η κοινωνία. Η απογοήτευση, η αμηχανία, η αμφιθυμία, οδηγεί τον τόπο σε αδιέξοδο. H στάση της κοινής γνώμης είναι αντιφατική. Τώρα αποφασίζουν οι πολίτες. Τώρα διαμορφώνονται οι θέσεις. Τώρα καταγράφονται οι συσχετισμοί. Τώρα κρίνεται το μέλλον της χώρας» επεσήμανε.

«Σταθεροποιήσαμε την κατάσταση. Διανύσαμε το μεγαλύτερο μέρος της δύσκολης πορείας προς την έξοδο από την κρίση. Αλλά δεν τελειώσαμε. Το μεγάλο ζητούμενο: Να προστατεύσουμε τις θυσίες των πολιτών και να κάνουμε με σταθερό, ασφαλή και δίκαιο τρόπο τα υπόλοιπα βήματα» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των νοσταλγών του φασισμού και του ναζισμού» είπε ακόμα.

Παράλληλα, έθεσε συγκεκριμένες προϋποθέσεις της ανάπτυξης: Νομισματική και δημοσιονομική σταθερότητα, χρηματοοικονομική σταθερότητα και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, πολιτική σταθερότητα, διεθνής εμπιστοσύνη, ασφάλεια δικαίου, αταθερό φορολογικό σύστημα, φιλοεπενδυτική δημόσια διοίκηση, ταχεία και αξιόπιστη απονομή της δικαιοσύνης, στήριξη των τοπικών κοινωνίων, εθνικό παραγωγικό μοντέλο με καθαρές προτεραιότητες και στόχους.


Σχετικό θέμα: Η Μαριλίζα ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ