Η πρώην υπουργός και γραμματέας του Κινήματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είναι η πρώτη βουλευτής που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αποδεχόμενη το πλαίσιό του. «Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συμμετοχής και πανστρατιάς που έκανε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε» ανέφερε μετά την ομιλία του τελευταίου στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Ξενογιαννακοπούλου είχε παραιτηθεί από την κυβέρνηση Παπαδήμου και τη θέση της αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, αρνούμενη να υπερψηφίσει τα μέτρα του δεύτερου μνημονίου και είχε, εξ αυτού, τεθεί εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Εξάλλου, στο ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και ο Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος με επιστολή του ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με το κόμμα στο νομό Τρικάλων.

Με ανακοίνωσή του, ο κ. Μαγκούφης δήλωσε «έτοιμος» να διατυπώσει «ως πολιτικός, με ευθύνη την αλήθεια του νέου προγραμματικού λόγου της παράταξής μας που επικεντρώνεται κατ' εξοχήν στα 13 σημεία της ομιλίας του Προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αλλά και στους ανθρώπους της Επιστήμης και του Πολιτισμού προχθές».
Σχετικό θέμα: Η Μαριλίζα ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή των διαγραφέντων στο ΠΑΣΟΚ