«Έξι Μαϊου οι εκλογές έρχονται. Θέλουν δεν θέλουν κάποιοι. Eμείς δεν φόβομαστε τον λαό, άλλοι κρύβονται», τόνισε κατηγορηματικά μιλώντας στο Αιγάλεω χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς με σύνθημα «μαζί προχωράμε η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε καθαρή λαϊκή εντολή και απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ.  «Πριν δύο χρόνια μας είχαν για τελειωμένους, μας πολέμησαν με ψέμματα με μισές αλήθειες και προπαγάνδα… Εμείς αντέξαμε, είμαστε σήμερα η μοναδική ελπίδα για να μπορέσει να κυβερνήθει αυτός ο τόπος. Είμαστε η μόνη δύναμη που μένει όρθια όταν οι άλλοι καταρρέουν», επεσήμανε. 

«Καταφέραμε σε δυο χρόνια να διώξουμε τον Γιώργο Παπανδρέου, τώρα θα καταφέρουμε να διώξουμε και το ΠΑΣΟΚ», δήλωσε απορρίπτοντας την συγκυβέρνηση εξηγώντας «Τη συγκυβέρνηση τη θέλουν τριών ειδών συμφέροντα: Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα και τρίτον την προτιμούν όσοι εντός και εκτός χώρας θέλουν την αυριανή κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη». 

Στόχος είπε ο κ. Σαμαράς για τις εκλογές είναι η καθαρή λαϊκή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τα πάντα.  Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι δικαιώθηκαν όλες του οι προβλέψεις σε σχέση με το Μνημόνιο: «Από την αρχή προειδοποιήσαμε ότι η συνταγή ήταν λάθος και αποδείχθηκε λάθος, προειδοποιήσαμε ότι θα βαθύνει η κρίση και θα μεγαλώσει το χρέος και επιβεβαιωθήκαμε» και επανανέλαβε ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε το μοιραίο λάθος όταν αποφάσισε να πάει τη χώρα σε δημοψήφισμα: ολοκληρώθηκε η καταστροφή γιατί η Ελλάδα απομονώθηκε πλήρως από την Ευρώπη». Εξήγησε και τη δική του μεταστροφή, λέγοντας ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έφεραν τη χώρα μπροστά σε τεράστια προβλήματα έκαναν το χρέος μη βιώσιμο, οδήγησαν σε πρωτοφανή διεθνή απομόνωση και μεγάλωσαν την ύφεση. 

«Το ΠΑΣΟΚ μάς έδεσε χειροπόδαρα, εγώ προσπαθώ να λύσω τα δεσμά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Εκείνοι που μας κατηγορούν γιατί υπογράψαμε τη δανειακή σύμβαση, δεν προτείνουν τίποτε».
Αναφερόμενος το πρόγραμμά του τόνισε: «Το πρώτο στο δικό μας πρόγραμμα είναι η ανάκαμψη, το δεύτερο η αποκατάσταση των ακραίων αδικιών για να υπάρξει κοινωνική συνοχή, τρίτη προτεραιότητα η ασφάλεια του πολίτη, μηδενική ανοχή στο έγκλημα ανάσχεση της λαθρομετανάστευσης και τέταρτο το αίσθημα δικαίου στον λαό άμεσα».

Για τα μέτρα του Ιουνίου ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι χρειάζονται «Ισοδύναμα μέτρα και περικοπή της σπατάλης που την άγγιξε η κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «ανάκαμψη θα προκύψει με την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ που παραμένουν αχρησιμοποίητα, με την εξασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά, με την επιστροφή όσων χρωστά το κράτος στις επιχειρήσεις με χρονοδιάγραμμα για τη μείωση των φόρων, θα ξεκινήσουμε με μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15%».

Σχετικό Θέμα: 

Σε οξύ τόνο η απάντηση Βενιζέλου στον Σαμαρά