Την άποψη ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα πρέπει να είναι παρών μετεκλογικά εξέφρασε σε συνέντευξή του στον κυριακάτικο Τύπο ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. «Δεν μας χρωστάει, του χρωστάμε για τα όσα έκανε έως τώρα», υπογραμμίζει και προσθέτει ότι πρέπει να είναι παρών στη μάχη που συνεχίζεται.  «Ο Λ.Παπαδήμος δεν είναι μπαλαντέρ ή μηχάνημα που όποτε θέλουμε πατάμε το on και τον καλούμε να παίξει ένα ρόλο» λέει ο κ. Γιαννίτσης και συνεχίζει: 

«Ο πρωθυπουργός ήταν παρακαταθήκη προτού κληθεί -γι' αυτό άλλωστε κλήθηκε- και θα είναι ακόμη μεγαλύτερη μετά το τέλος της θητείας του. Όμως ας μην υπολογίζουμε πολύ σε αυτό. Η χώρα και η κοινωνία μας έχουν τη φοβερή ιδιότητα να βάζουν στην άκρη τις παρακαταθήκες τους αυτές. Και αυτές μπορεί να πετάξουν».

Θεωρώντας ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει πετύχει τον σκοπό της - την αποτροπή πτώχευσης της χώρας, «έστω κι αν αυτό συνοδεύτηκε από επώδυνες ρυθμίσεις» ο κ. Γιαννίτσης βλέπει δύσκολο να προκύψει μετά τις εκλογές μία κυβέρνηση τέτοιας μορφής.

«Αν προκύψει θα είναι πιθανότατα ξανά προϊόν μίας δύσκολης κατάστασης. Όπως μέχρι πότε μπορούμε να πηγαίνουμε μπρος-πίσω σαν το εκκρεμές», δηλώνει.

«Αν πάντως απαιτηθεί, ο πρώτος στόχος θα είναι να εξασφαλίσει την ευθύγραμμη πορεία της χώρας προς τα εμπρός και να κάνει το πισωγύρισμα απαγορευτικό. Αυτό όμως απαιτεί περισσότερο χρονικό διάστημα, ξεκάθαρη στήριξη και ευελιξία επιλογών και πολιτικών κινήσεων και ένα σταθερό και σαφές κλίμα. Όλα αυτά είναι πολύ δύσκολες προϋποθέσεις» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών.