Από το Ρέθυμνο άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία ο πρόεδρος των «Αναξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος. Κατά την επίσκεψή του στο Ρέθυμνο Κρήτης, επισκέφθηκε τα μνημεία της περιοχής, ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματός του στους αρμόδιους τοπικούς φορείς και συνομίλησε με τον απλό κόσμο.

Όπως δήλωσε, «είμαστε εδώ να δώσουμε όρκο συνέχισης ενός αγώνα που έκαναν οι γονείς και οι παππούδες μας και πρέπει να κάνουμε και εμείς σήμερα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».

Παράλληλα ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» αναφέρθηκε και στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. «Η συνθήκη των Παρισίων έχει αναγνωρίσει σε όλες τις χώρες θύματα του Ναζισμού το δικαίωμα της αποζημίωσης, ενώ αν και οι χώρες οι άλλες έχουν αποζημιωθεί, κάτι τέτοιο δε συνέβη με την Ελλάδα. Οι νομικοί και οι οικονομολόγοι του κόμματος ασχολούνται με την υπόθεση και δεν θα εγκαταλειφθεί ο αγώνας για την τελική δικαίωση… Οι δρόμοι είναι δυο. Είτε τιτλοποιούμε το ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων και το βγάζουμε στην αγορά, είτε αν αρνηθούν να διαγράψουν τα παράνομα χρέη, που εμείς μονομερώς θα τα διαγράψουμε, έχουμε την επιλογή να καταγράψουμε στον προϋπολογισμό μας την απαίτηση για τις αποζημειώσεις».