«Ονειρά θερινής νυχτός», χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης τα περί αυτοδυναμίας και τόνισε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα πρέπει να είναι τέτοιο που να εξασφαλίζει στη χώρα ανθρώπους οι οποίοι να μπορέσουν να συνεννοηθούν την επόμενη ημέρα. Απευθυνόμενος σε κομματικούς φίλους στη Χαλκίδα όπου πραγματοποιεί περιοδεία υποστήριξε ότι «χωρίς τον ΛΑΟΣ δεν μπορεί να κάνει βήμα όποιος θέλει να κυβερνήσει» και εξήγησε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν και εάν κάποιοι θέλουν συνεργασία «μπορούν να είναι "επιβάτες"», αφού όπως εξήγησε «Το τιμόνι της χώρας θα το έχουμε εμείς». 

Ο Γιώργος Καραταζαφέρης δεν παρέλειψε να επιτεθεί και στα πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ, Μάκηγ Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη. Χωρίς να τους κατονομάσει και αποκαλώντας τους «μηδίσαντες» είπε ότι «υπήρξαν άνθρωποι, οι οποίοι πρόδωσαν την ιστορία τους, πρόδωσαν την ιδεολογία τους, πρόδωσαν τον πατριωτικό χώρο και επέτρεψαν να γίνουν όργανα του νεοφιλελευθερισμού». 

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήτησε δημοψήφισμα επί της απόφασης που θα λάβει η ελληνική πολιτική ηγεσία για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενώ ενέταξε το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις που θα μπορούσαν μαζί με τον ΛΑΟΣ να αποτελέσουν συνομιλητές αυτών των δυνάμεων «που κατά έναν τρόπο κατέχουν, ελέγχουν την Ελλάδα»...

Τέλος πρόσθεσε ότι εάν δεν επεένέβαινε ο ίδιος  υπέρ του κ.Παπαδήμου, σήμερα η Ελλάδα θα είχε πρωθυπουργό τον κ. Πετσάλνικο..