Γνωστά ήταν ήδη από το 2005 τα εικονικά τιμολόγια της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στη βουλή αφού σύμφωνα με το e- volos.gr ο τότε αντιπρόεδρος του σώματος, Γιώργος Σούρλας είχε καταθέσει αντίγραφά των κατασχεμένων από τον ΣΔΟΕ τιμολογίων. 
Τη χρονική περίοδο 2001- 2002 ο κ. Σούρλας είχε καταθέσει τα αντίγραφα ενώ μόλις το 2005 κατόπιν κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. 

Τα στοιχεία των καταχρήσεων και της σπατάλης της συνδικαλιστικής οργάνωσης ήταν αποκαλυπτικά.

Ενδεικτικά αποκαλύφθηκε ότι για την εκπόνηση μελέτης για τον κανονισμό και το μισθολόγιο εκδόθηκε εικονικό τιμολόγιο αξίας 15.000.000 δρχ. χωρίς μάλιστα να είναι γνωστά τα αποτελέσματα της μελέτης. Για 300 τσάντες συνεδρίου 4.500.000 δρχ. (δηλαδή 15.000 δρχ. η μία). Για φιλοξενία ξένης 4μελούς επιτροπής 6.490 ευρώ.

Δυστυχώς, αναφέρει ο νυν Σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά για θέματα Διαφάνειας, κ. Σούρλας, ούτε τότε, ούτε στη συνέχεια οι εκάστοτε αρμόδιοι επελήφθηκαν αυτών των υποθέσεων για τα τεθεί τέρμα στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι για την έκδοση εικονικών τιμολογίων, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του στη Βουλή δεν λήφθηκαν μέτρα με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η δράση κυκλωμάτων, που συνέβαλαν στην χρεοκοπία της χώρας. 

Πηγή: e-volos.gr