Εκρηκτική αναμένεται να είναι η συνάντηση που θα έχει ο Βαγγέλης Βενιζέλος σήμερα το μεσημέρι στην Ιπποκράτους με τον Γιάννη Ραγκούση. Οι σχέσεις των δύο ανδρών ανέκαθεν ήταν κάκιστες και επιδεινώνονται συνεχώς. Τελευταία αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας στον Βήμα FM, όπου κατέστησε σαφή την πρόθεσή του να μην ψηφίσει την τροπολογία Γιαννίτση για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που θα περάσει από τη βουλή Μεγάλη Δευτέρα. Ο κ. Ραγκούσης έκανε μάλιστα λόγο για «αυτοκτονική διάθεση του πολιτικού συστήματος», ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει στο υπουργείο Εσωτερικών έτοιμο νομοσχέδιο, από το Μάιο του 2011, που αφορά τόσο τη χρηματοδότηση των κομμάτων, όσο και τη λειτουργία του κομματικού συστήματος.  

Η απάντηση των βενιζελικών ήταν άμεση και οργισμένη. «Επί των δικών του ημερών ως γραμματέα του ΠΑΣΟΚ διογκώθηκε το χρέος του κόμματος. Δεν μπορεί ένα μήνα πριν από τις εκλογές να υπάρχουν στελέχη που δεν καταλαβαίνουν την ανάγκη να έχει το κόμμα χρήματα για να κάνει εκλογές και ουσιαστικά να προτρέπουν τα κόμματα να καταφύγουν σε αδιαφανείς διαδικασίες», ήταν η επίσημη διαρροή της Ιπποκράτους.

Όπως είναι αναμενόμενο, στη συνάντηση ο Βενιζέλος θα θέσει το θέμα αυτό στο Ραγκούση και θα του εκφράσει την δυσαρέσκεια του. Με δεδομένο, ότι η συνάντηση αυτή γίνεται για τα ψηφοδέλτια, μπορεί να έχουμε και συνταρακτικές εξελίξεις.

Πάντως η πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος είναι να μην μείνει εκτός ψηφοδελτίων ο άλλοτε υπουργός Εσωτερικών.

«Δεν θα φτάσουμε μέχρι εκεί», λέει το περιβάλλον Βενιζέλου, «εκτός  και αν το επιδιώκει ο ίδιος». 


Η απάντηση των συνεργατών του Γιάννη Ραγκούση

Συνεργάτες του κ. Ραγκούση έκαναν το ακόλουθο σχόλιο: Είναι γνωστό ότι τουλάχιστον κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Ραγκούση, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμία απολύτως αρμοδιότητα και καμία ανάμειξη στη διαχείρηση των οικονομικών του κόμματος, ούτε ελάμβανε γνώση για τα έσοδα και τα έξοδα. Άρα είναι ανυπόστατη η κατηγορία για δήθεν εκτροχιασμό των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ τη διετία 2007 - 2009 και δεν τον αφορά έτσι και αλλιώς στο παραμικρό.


Θέμης Δαγκλής 

Σχετικό Θέμα:


Καταψηφίζει ο Γιάννης Ραγκούσης την τροπολογία Γιαννίτση για την χρηματοδότηση των κομμάτων