current views are: 1

8 Απριλίου 2012
Δημοσίευση17:21

Αλέξης Τσίπρας: Όπου υπάρχει αδικία θα υπάρχουν αγωνιστές

Τους Νίκο Μπελογιάννη, Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 30 Μαρτίου 1952, τίμησε σήμερα με εκδήλωσή του το τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού o Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 17:21’
αρθρο-newpost

Τους Νίκο Μπελογιάννη, Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 30 Μαρτίου 1952, τίμησε σήμερα με εκδήλωσή του το τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού o Αλέξης Τσίπρας.

Τους Νίκο Μπελογιάννη, Δημήτρη Μπάτση, Νίκο Καλούμενο και Ηλία Αργυριάδη, οι οποίοι εκτελέστηκαν στις 30 Μαρτίου 1952, τίμησε σήμερα με εκδήλωσή του το τμήμα Πολιτισμού του Συνασπισμού o Αλέξης Τσίπρας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «όπου θα υπάρχει και όποτε θα υπάρχει αδικία, όποτε και όπου θα υπάρχει κατάλυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, πάντοτε θα υπάρχουν αγώνες και αγωνιστές που θα διεκδικούν έναν κόσμο δίκαιο».

Και σήμερα, συνέχισε ο κ. Τσίπρας υπάρχουν χιλιάδες που δίνουν το παράδειγμα της αντίστασης παρά την καταστολή και την τρομοκρατία, που βρίσκονται κατά χιλιάδες στις διαδηλώσεις, παρά το γεγονός ότι κινδυνεύει η ίδια τους η ζωή, με τόνους χημικών αερίων, με ξύλο που οδηγεί πολλές φορές, πολλούς απ΄ αυτούς στα χειρουργεία των νοσοκομείων.

Σήμερα η Αριστερά έχει πάλι την ηθική υπεροχή των ιδεών, έχει το δίκιο με το μέρος της, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κριτική που άσκησε η Αριστερά στην καπιταλιστική βαρβαρότητα επαληθεύθηκε. Αυτό είναι το σύστημα που παράγει ανισότητες, κοινωνική αδικία, βαρβαρότητα και αυτό είναι το σύστημα που οδηγείται σε κρίσεις και αδιέξοδα, είπε.

Αυτό που μας λείπει, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, είναι η ενότητα και ο ΣΥΝ είναι εδώ για να αποδείξει ότι αριστερό τελικά στις μέρες μας είναι μονάχα ό,τι ενώνει δυνάμεις απέναντι στον κοινό εχθρό και σε αυτή την τραγωδία δεν μπορούμε να γυρνάμε την πλάτη, δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε με μικροκομματικές σκοπιμότητες, αλλά πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις, για να αποτρέψουμε από τα δύο κόμματα που μας οδήγησαν έως εδώ να συνεχίσουν να έχουν πλειοψηφία στην επόμενη βουλή και να ορίζουν τις τύχες και το μέλλον αυτού του τόπου.


σχετικα αρθρα