current views are: 1

9 Απριλίου 2012
Δημοσίευση10:59

ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ απορρίπτουν την πρόταση Τσίπρα

Τη γνησιότητα της «πρότασης Τσίπρα» για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές αμφισβήτησε η Αλέκα Παπαρήγα και προειδοποιήσε για ενίσχυση «τρομοκρατικών» διλημμάτων στις επερχόμενες εκλογές, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Δημοσίευση 10:59’
αρθρο-newpost

Τη γνησιότητα της «πρότασης Τσίπρα» για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές αμφισβήτησε η Αλέκα Παπαρήγα και προειδοποιήσε για ενίσχυση «τρομοκρατικών» διλημμάτων στις επερχόμενες εκλογές, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Τη γνησιότητα της «πρότασης Τσίπρα» για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές αμφισβήτησε η Αλέκα Παπαρήγα και προειδοποιήσε για ενίσχυση «τρομοκρατικών» διλημμάτων στις επερχόμενες εκλογές, χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο προβοκάτσιας. Η γγ του ΚΚΕ  απέρριψε την πρόταση που απηύθυνε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για συνεργασία στις μονοεδρικές περιοχές .Οπως είπε, εμείς δεν θέλουμε να συνδράμουμε στο «φούσκωμα» και στο «ξεφούσκωμα» του κινήματος και στη λογική «ο πνιγμένος να πιάνεται από τα μαλλιά του». 

Θύμισε ότι πίεση είχε ασκηθεί και το 1981 προς το ΚΚΕ για να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ στις μονοεδρικές περιοχές.
«Κάναμε καλά που δεν δώσαμε τη στήριξή μας τότε; Οι εργαζόμενοι πρέπει ανεπηρεάστα να επιλέξουν τη λύση. Μια κυβέρνηση χωρίς να έχει την εξουσία στα χέρια της, δηλαδή τον πλούτο και την οικονομία για να προχωρήσει σε αλλαγές δεν μπορεί να λύνει προβλήματα υπέρ του λαού. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να κάνει τίποτα, ανεξάρτητα από προθέσεις», ανέφερε. 

Χαρακτήρισε την πρόταση Τσίπρα «αλλαγή βιτρίνας». Οπως σημείωσε «μπορεί να είναι πιο ωραία διακοσμημένη να λιαίνει γωνίες και όπως οι κυβερνήσεις που έγιναν στη Γαλλία, Ιταλία και αλλού , αναγκαστικά, όμως,  θα γίνει υποχείριο της αστικής τάξης και θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα λαϊκά αιτήματα. Οταν το προϊόν πίσω από τη βιτρίνα είναι το ίδιο δεν μπορούμε να κοροϊδέψουμς τον λαό. Οι λύσεις δεν κατασκευάζονται. Αμφισβήτησε τη γνησιότητα της πρότασης του κ. Τσίπρα, σημειώνοντας αυτό που  έγινε στην Ικαρία, στις δημοτικές εκλογές, όταν συνασπίσθυηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις απένταντι στον κομμουνιστή υποψήφιο. «Τώρα στις εκλογές θυμηθήκανε τη συνεργασία;», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Καθολική άρνηση για συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς
εκφράζει και η Δημοκρατική Αριστερά απορρίπτοντας την πρόταση Τσίπρα για κοινή κάθοδο στις μονοεδρικές ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Οικολόγων Πράσινων. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Α. Παπαδόπουλος χαρακτήρισε αστεία την πρόταση Τσίπρα και «επικοινωνιακό πυροτέχνημα». 

«Μου φαίνεται εντελώς αστείο, εντελώς επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Δηλαδή, αν κατεβούν τα κόμματα της αριστεράς μαζί στις μονοεδρικές, αν μπορούσαν να κατέβουν μαζί, γιατί να μην κατέβαιναν και σε όλη την Ελλάδα; Γιατί να γίνει αυτός ο διαχωρισμός;» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Φαντάζεστε να ήταν ο κύριος Κουβέλης με τον κύριο Λαφαζάνη και ένα στέλεχος του ΚΚΕ, να πηγαίνανε σε μια περιφέρεια, στην Κεφαλλονιά και να λέγανε “μέσα ή έξω από την Ευρώπη”; Θα γέλαγε ο κόσμος. Αυτές είναι καρικατούρες συνεργασιών και δεν πετυχαίνουν». Α. Παναγόπουλος 


σχετικα αρθρα