Αντισυνταγματική η τροπολογία για τη ρύθμιση των οικονομικών των κομμάτων, τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα. Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε κατηγορηματικά ότι ακόμη κι αν περάσει η ίδια θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα υποβάλλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς εξήγησε ότι υποχρέωση να προσφύγουν κατά της απόφασης αυτής έχουν και οι διοικήσεις των τραπεζών που εμπλέκονται, καθώς διαφορετικά θα διαπράξουν απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο να να δώσει τώρα εντολή να ανακληθεί και να μην προχωρήσει η ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή.

Εξαπολύοντας βολές κατά ΝΔ και ΠΑΣΟΚη κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι «οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς προωθούν μια ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στα κόμματά τους να ανοίξουν το συρτάρι του δημόσιου ταμείου και να πάρουν όσα χρήματα χρειάζονται για τις εκλογές».

Πρόσθεσε, επίσης, πως όλα αυτά συμβαίνουν ενώ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνούνται να βρουν λύσεις για τις υποχρεώσεις του κράτους προς τους ιδιώτες που φτάνουν τα 7 δισ. ευρώ και αρνούνται να αντιμετωπίσουν με ρεαλισμό τα δάνεια του ιδιωτικού τομέα. Σχολιάζοντας δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι δεν πρόκειται να γίνει "κούρεμα" των ιδιωτικών δανείων, κατηγόρησε τον κ. Σαχινίδη ότι «αντίθετα δεν είχε αντίρρηση να "κουρέψει" τα κομματικά δάνεια», ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης διαμήνυσε ότι θα υπάρχουν και βίντεο στο youtube όπου θα φαίνεται ποιοι βουλευτές ψήφισαν να ρυθμιστούν τα χρέη των κομμάτων τους.