Η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου κατηγόρησε ευθέως το ΚΚΕ ότι υποκινεί τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ, τονίζοντας ότι έώς και την τελευταία στιγμή θα εφαρμοστούν οι κυβερνητικές αποφάσεις. Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε σε δήλωσή της ότι «τα γεγονότα και οι συμπεριφορές που προηγήθηκαν οδηγούν και ερμηνεύουν την απόφαση της ΠΝΟ να επιμείνει στην προαναγγελθείσα απεργία της. Και αυτό γιατί ,όπως φάνηκε εδώ και μία εβδομάδα, επρόκειτο για μία προειλημμένη, προαποφασισμένη κίνηση που υπαγορεύτηκε, κυρίως, από τις προεκλογικές σκοπιμότητες του ΚΚΕ».
 
«Οι απεργίες της ΠΝΟ έχουν μία ιδιαιτερότητα, καθώς η ζημιά στο δημόσιο συμφέρον και το κοινωνικό σύνολο προκαλείται άμα τη ανακοινώσει και όχι τόσο κατά τη διάρκειά της. Η ανακοίνωση και μόνο επιφέρει ακυρώσεις και αλλαγές στον προγραμματισμό πολιτών και επιχειρήσεων» τόνισε.
 
«Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε  ειλικρινώς από την αρχή να διατηρήσουμε ανοικτό τον δίαυλο του διαλόγου ώστε να βρεθεί λύση. Με σαφείς και συγκεκριμένες δεσμεύσεις η Κυβέρνηση διά των τριών Υπουργών, προσήλθε σε διάλογο με την ΠΝΟ που δυστυχώς κάποιοι ακύρωσαν εξαρχής με την αμετακίνητη εμμονή τους. Ως εκ τούτου και με δεδομένη την απόφαση της ΠΝΟ να προχωρήσει τελικώς στην 48ωρη απεργία δεν υπάρχουν πλέον συμφωνηθέντα» είπε ακόμα η κ. Διαμαντοπούλου.
 
«Όλα τα άλυτα επί δεκαετίες θέματα που αφορούν την ελληνική Ναυτιλία (ανταγωνιστικότητα, ανεργία, σημαία) πρέπει να τεθούν αμέσως μετά τις εκλογές επί τάπητος  και να  αποτελέσουν το πραγματικό αντικείμενο απροσχημάτιστου διαλόγου,  καθώς δεν θα υφίσταται πλέον το άλλοθι της προεκλογικής περιόδου. Ως αρμόδια Υπουργός είμαι έτοιμη,  όσον με αφορά, να εφαρμόσω την όποια απόφαση της Κυβέρνησης  ακόμα και την ύστατη στιγμή» κατέληξε.
TAGS