«Μπαίνω στο γήπεδο για τη νίκη και όχι για την ισοπαλία ή την ήττα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, τονίζοντας ότι είναι αναγκαία η επίτευξη αυτοδυναμίας στις επικείμενες εκλογές ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η ψήφος στα μικρά κεντροδεξιά κόμματα ισοδυναμεί με ασυλία του ΠΑΣΟΚ, ενώ προανήγγειλε επαναδιαπραγμάτευση μέτρων με την τρόικα. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «οι αδύναμες κυβερνήσεις, τις θέλουν εκείνοι που εκπροσωπούν ένα φαύλο πολιτικό σύστημα. Πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα όποιος θέλει αν πάρει μεγάλες αποφάσεις» επεσήμανε.

«Εκβιαστικό είναι να υποχρεώνομαι να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω τίποτε με τον κ. Βενιζέλο, αλλά δεν εμπιστεύομαι το ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν θέλω την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, αλλά την εντολή του ελληνικού λαού» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε δραστικές μεταρρυθμίσεις εάν εξαρτάται από άλλο κόμμα. «Δεν μπορώ να συνεργαστώ με το ΠΑΣΟΚ της Υπατίας» συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του του πρώτου κόμματος στη Βουλή.

«Αν υπάρχουν συμφέροντα που δεν θέλουν εκλογές στις 6 Μαΐου, το μήνυμα το πήραν», πρόσθεσε.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. «Όποιος ψηφίσει τα μικρά κεντροδεξιά κόμματα δίνει ασυλία και φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ» τόνισε. «Κατά τη δική μου την άποψη ο χώρος που υπηρετείται από τη Νέα Δημοκρατία είναι όλο το πολιτικό φάσμα ιδιαίτερα σήμερα και δεν βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχουν κόμματα τα οποία σήμερα απλά είναι κόμματα διαμαρτυρίας. Είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν θέσεις, είναι κόμματα τα οποία δεν έχουν ιδεολογία», ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «στις κρίσιμες αποφάσεις που πήραμε κάποιοι τις άντεξαν και κάποιοι όχι» είπε για τα κεντροδεξιά κόμματα που δημιουργήθηκαν από πρώην στελέχη της ΝΔ.

Για την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου και τη μεταστροφή της πολιτικής του στο δεύτερο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δικαιώθηκε από την Ευρώπη για την επιμονή του για την ανάπτυξη, τονίζοντας ότι είναι «άλλο το μνημόνιο, άλλο η δανειακή σύμβαση».

Παράλληλα έκανε λόγο για γκάφα του Γιώργου Παπανδρέου, τονίζοντας ότι οι εταίροι ήταν έτοιμοι να μας διώξουν από την ευρωζώνη, αιτιολογώντας την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. «Δεν θα έριχνα ποτέ την Ελλάδα στον Καιάδα» ανέφερε. «Έφυγε ο κ. Παπανδρέου, θα φύγει τώρα και το ΠΑΣΟΚ» τόνισε.

«Ο κ. Παπανδρέου μπορούσε να δανειστεί στο εξωτερικό με άνεση, δεν έπαιρνε κανένα μέτρο που του φώναζε ο Καραμανλής, αλλά, πήρε όλες εκείνες τις συγκεκριμένες αποφάσεις που μας έμπλεξαν με την τρόικα και είναι αυτός για τον οποίο μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου, δε θα κάνουμε Εξεταστική Επιτροπή όπως αυτή που τώρα συνέβη, θα κάνουμε μια κανονική Εξεταστική Επιτροπή χωρίς κοροϊδία για όλους εκείνους… Τον κ. Παπακωνσταντίνου δεν τον βγάλανε λάδι;» είπε ακόμα. Παράλληλα επανέλαβε ότι θα γίνει μία εξεταστική επιτροπή για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο πρώτο μνημόνιο.

«Δεν υπήρχε οργανωμένη αντιμετώπιση της τρόικας με επιχειρηματολογία» είπε. «Το χαράτσι το έβαλε το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν κατάφερε να βάλει τα προηγούμενα μέτρα» πρόσθεσε. «Η περιστολή της δαπάνης δεν έχει ακουμπήσει όργια που γίνονται μέχρι σήμερα» τόνισε.

Η δανειακή σύμβαση, κατά τον κ. Σαμαρά, δεν επιβάλλει μείωση συντάξεων αλλά βιωσιμότητα ταμείων. «Θα εξαντλήσω κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να περικοπεί η δημόσια σπατάλη και για να μη γίνουν οριζόντιες περικοπές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Έχουμε ανάγκη την Ευρώπη για την ΑΟΖ, αλλά και η ΕΕ μας έχει ανάγκη» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν εξαρτάται μόνο από το μισθολογικό κόστος, αλλά και από άλλα όπως το ενεργειακό ή το φορολογικό. «Υπάρχουν χρήματα που κοιμούνται» όπως το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ, είπε, χαρακτηρίζοντας «ανίκανη» την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα αυξηθεί η ρευστότητα» ανέφερε, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς μείωση φόρων» είπε.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι θα επαναδιαπραγματευθεί με την τρόικα. «Ασφαλώς ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας είναι φυσιολογικό να θελήσει ν’ αλλάξει ορισμένα μέτρα. Εφ' όσον είναι ο στόχος κοινός. Ο στόχος είναι κοινός. Εγώ τους έγραψα για την τροποποίηση. Τους είπα ότι θ’ αλλάξουμε ορισμένα πράγματα. Και βεβαίως οφείλουμε κι εμείς να βρούμε ισοδύναμα. Εμείς λοιπόν γι’ αυτά τα οποία έχουμε ήδη δεσμευθεί, δηλαδή άμεσα μέτρα, τα οποία είναι χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι και κτηνοτρόφοι, αυτούς έχω πει, αν τα προσθέσετε είναι 350 εκατομμύρια» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι μισή από τη σημερινή και σε δεύτερη φάση να είναι 15μελής.

«Η ασφάλεια δεν είναι δεξιά, ούτε η κοινωνική δικαιοσύνη αριστερά. Πρέπει να τελειώσει ο αυτισμός του κράτους. Πρέπει να ανακαταλάβουμε χώρους που έχουν καταλάβει οι μετανάστες. Αυτά τελειώσανε» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους. Εκεί που δεν βρίσκω θα φέρω εξωκοινοβουλευτικούς» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Βενιζέλος κρύφτηκε όταν είπε ότι έβαλε πάτο στο βαρέλι και μετά μας έφερε το χαράτσι» συμπλήρωσε. «Εγώ δεν πιστεύω κανείς ότι αισθάνεται ότι κάτι αλλάζει, μια γεύση από τα ίδια είναι. Ο κ. Βενιζέλος είναι άμοιρος ευθυνών για εδώ που μας φέρανε, για όσα περάσαμε τα τελευταία χρόνια, για το λεφτά υπάρχουν; Είναι άμοιρος ευθυνών, μπορεί να πει ότι κάπου διαφώνησε με το μνημόνιο; Ο κ. Παπακωνσταντίνου -με συγχωρείτε για την έκφραση- τον κάρφωσε λέγοντας ότι "αυτός ήξερε τα πάντα για το μνημόνιο"» είπε. «Η Ελλάδα κέρδισε δύο χρόνια με το ΠΑΣΟΚ που φεύγει» είπε.

Παράλληλα, σχολίασε την μοναδική υποψηφιότητα Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ ότι έμοιαζε με διαδικασία «σοβιετικού μοντέλου».

Για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας ο κ. Σαμαράς είπε: «Εγώ δε δέχομαι η Ελλάδα να έχει έναν τεράστιο ορυκτό πλούτο, τι θέλετε, τιτάνιο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες, χρυσό, ο οποίος είναι τελείως ανεκμετάλλευτος. Δε δέχομαι να έχουμε τουρισμό και να κυνηγάμε τους τουρίστες. Σε αυτά δεν μας εμποδίζει καμία τρόικα. Δε θέλω να έχουμε την καλύτερη ναυτιλία στον κόσμο και να μην έχουμε ναυπηγεία. Σε αυτό δε μας εμποδίζει καμία τρόικα. Δεν δέχομαι να περνάει η εικόνα ότι σιχαινόμαστε και δε θέλουμε τους επενδυτές. Θα αποενοχοποιήσω την επένδυση».

Τέλος, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εικόνα με τις συνεχείς τροπολογίες των τελευταίων ημερών στη Βουλή, ενώ επιβεβαίωσε ότι η ημερομηνία των εκλογών θα είναι η 6η Μαΐου.