Υπέρ της συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, τάχθηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης. Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε ότι εάν το ΠαΣοΚ αναδειχθεί πρώτο κόμμα στις εκλογές τότε «θα έχει την πρωτοβουλία στις εξελίξεις» και στη βάση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, «θα ζητήσουμε να υπάρξει μία ευρύτερη συμπαράταξη δυνάμεων». «Το ΠαΣοΚ παλεύει για τη νίκη» είπε, τονίζοντας: «Ο λαός θα αποφασίσει τι κυβέρνηση θέλει. Εάν ο λαός αποφασίσει ότι δεν θα είναι πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ είναι φανερό ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει στη βάση ενός κοινού προγράμματος και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας».

Σύμφωνα με τον κ. Σκανδαλίδης στην κυβέρνηση «καλό θα είναι να είναι ένας πρωθυπουργός κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης».

Πάντως, ο κ. Σκανδαλίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, λέγοντας ότι το ΠαΣοΚ «μπορεί να κερδίσει τις εκλογές», καθώς στις δημοσκοπήσεις καταγράφει σταθερή ανοδική πορεία, ενώ αντιθέτως τα ποσοστά της ΝΔ παρουσιάζουν πτώση.

Ο κ. Σκανδαλίδης άσκησε σκληρή κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά λέγοντας, με αφορμή και τη συνέντευξή του στο Mega, ότι του θυμίζει τον βεζίρη Ιζνογκούντ «που έλεγε 'θα γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη'».

«Ο κ. Σαμαράς εμφανίζει εσχάτως, πάρα πολύ έντονα, την εικόνα ενός πολιτικού ηγέτη, ο οποίος είναι ανερμάτιστος. Τη μια κατηγορεί το μνημόνιο, την άλλη προσυπογράφει τη νέα σύμβαση βγαίνει και κάνει αντιπολίτευση, ενώ συμμετέχει στην κυβέρνηση» συνέχισε ο κ. Σκανδαλίδης, κάνοντας παράλληλα λόγο για «μία συμπεριφορά ενός κόμματος τόσο αλλοπρόσαλλη που πολύ δικαιολογημένα πρέπει να την βλέπει με μεγάλη δυσπιστία ο κόσμος».