Επίθεση σε υψηλούς τόνους εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι ο προέδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από το βήμα της Βουλής. Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο κ. Σαμαράς φιλοδοξεί μόνος, χωρίς στήριξη και χωρίς επίγνωση του κινδύνου να αναλάβει τη χώρα. Κατηγόρησε, δε, τη ΝΔ για έλλειψη σοβαρών προτάσεων, αντιπροτείνοντας πέντε βασικούς άξονες, που αποτελούν τον «οδικό χάρτη» του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Ο κ. Βενιζέλος κατέληξε, λέγοντας ότι στις εκλογές αυτές «κρίνονται τα πάντα, οι επόμενες δεκαετίες» και υπογράμμισε: «Η απόφαση των πολιτών έχει πρωτοφανή ιστορική βαρύτητα».

ΝΔ: Εκεί που χάνεται η ντροπή περισσεύει το θράσσος

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας στα όσα είπε, σήμερα, στη Βουλή, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Ο κ. Βενιζέλος, βασικός συντάκτης του Μνημονίου, αποδεικνύει – για μια ακόμη φορά – πως, εκεί που χάνεται η ντροπή, περισσεύει το θράσος. Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει επέκταση του προγράμματος οικονομικής πολιτικής μέχρι το 2015. Δεν λέει τίποτε καινούργιο. Επαναλαμβάνει αυτό που ήδη προβλέπεται στο πρόγραμμα, σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Και ομολογεί, έτσι, πως απέτυχε σε όσα ο ίδιος προέβλεπε.

Ο κ. Βενιζέλος, προτείνει σήμερα κάποια σημεία που μπορεί να κάνουν πιο αναπτυξιακό το περιβάλλον.
Γιατί δεν τα έκαναν αυτός και το ΠΑΣΟΚ στα δυόμισι χρόνια που κυβερνούσαν;  Γιατί δεν τα έκανε ο ίδιος ως τσάρος της οικονομίας;

Ο κ. Βενιζέλος, καταγγέλλει ταυτόχρονα τη Νέα Δημοκρατία για όσα αποκλειστικά ευθύνονται οι ίδιοι.

Ξεχνά ότι ως Αντιπολίτευση, μαζί με τον Παπανδρέου, έλεγε “όχι σε όλα” και μοίραζε δημαγωγικά υποσχέσεις πως “λεφτά υπάρχουν”. Ξεχνά ότι στήριξε και όρθιος χειροκροτούσε την ολέθρια εξαγγελία του  δημοψηφίσματος. Σιωπά μπροστά στις ομολογίες των συντρόφων του ότι, με τα εγκλήματά τους, οδήγησαν τον Τόπο στην καταστροφή.

Ενώ μιλά για αυτοκριτική, την ίδια ώρα, με ένα πόρισμα – οπερέτα, κουκουλώνει όλα όσα διέπραξαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο ίδιος, σε βάρος της χώρας».


ΠΑΣΟΚ: Τον στόχο για αυτοδυναμία της ΝΔ δεν τον πιστεύουν ούτε οι ψηφοφόροι της

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σχετικά με την απάντηση του εκπροσώπου της ΝΔ, δήλωσε:
 
«Ο κ. Μιχελάκης εμμένει σε μονότονες ανακοινώσεις. Την ίδια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις αποδεικνύουν ότι στο στόχο για την αυτοδυναμία της ΝΔ δεν πιστεύουν ούτε καν οι ψηφοφόροι της, την ίδια στιγμή όπου οι πολίτες απεγκλωβίζονται από την ψήφο διαμαρτυρίας και περιμένουν τις προτάσεις όλων των πολιτικών δυνάμεων για μια νέα πορεία του τόπου, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς επιμένουν σε πολιτικές που έρχονται από το χθες και πάνε τον τόπο ακόμη πιο πολύ πίσω στο παρελθόν.

Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης λέει ότι ούτως ή άλλως προβλέπεται επέκταση του προγράμματος το 2015 σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης. Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει καμία αίσθηση του προγράμματος στήριξης, της διάρκειας και των χρηματοδοτικών του εργαλείων. Ούτε των μετώπων της διαπραγμάτευσης που έγινε με πολύ κόπο και με τη ΝΔ να είναι «μέσα-έξω» σε σχέση με την Κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία.

Σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε πέντε συγκεκριμένα σημεία, που μπορούν να κάνουν πολύ πιο φιλικό και αναπτυξιακό το περιβάλλον του Ιουνίου για τον ελληνικό λαό και ιδίως για τον πιο αδύναμο πολίτη.

Κάθε μέρα θα είναι για μας και μια ακόμη ευκαιρία προκείμενου να επικοινωνήσουμε με τους πολίτες, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας, να έρθουμε πιο κοντά στο στόχο μας που είναι η νίκη στις εκλογές, για την αυτοδύναμη Ελλάδα».