Σε συνέντευξή του στο «Ράδιο 9» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β' Αθηνών, Άρης Σπηλιωτόπουλος, διευκρίνισε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια στους ψηφοφόρους και προτίμησε να καθυστερήσει το προγραμματικό πρόγραμμα παρά να είναι γενικό και αόριστο. «Το ζήτημα είναι οι συμπολίτες μας να μην πάνε στην κάλπη με διάθεση τιμωρού, αλλά με ενσυνείδητες αποφάσεις», σημείωσε. Συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε σχετικά με τις επικείμενες εκλογές, «Θα ήταν ανειλικρινές εκ μέρους μου αν έλεγα ότι αυτή τη στιγμή οτιδήποτε ανακόπτει την προσπάθεια μας δεν μας ανησυχεί. Προφανώς μας ανησυχεί. Αλλά από την άλλη πλευρά είναι άλλο το αν είμαστε ανήσυχοι και άλλο πως αντιμετωπίζουμε ορισμένα ζητήματα. Είμαι της άποψης ότι δεν αντιμετωπίζονται ούτε επιθετικά, ούτε με συγκρουσιακή τακτική. Αντιμετωπίζονται αν ο καθένας κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

Αν ασχοληθούμε εμείς με τον εαυτό μας, αν μιλάμε με ειλικρίνεια, αν είμαστε πολύ συγκεκριμένοι στο τι προτείνουμε και με κοστολογημένες προτάσεις  τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα κι από κανέναν. Είμαστε σε μια περίοδο που κυριαρχούν τα συναισθήματα. Και δικαιολογημένα. Ο καθένας βλέπει ότι έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής του, έχει συρρικνωθεί το εισόδημα του, αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα του, Κυρίαρχο είναι το συναίσθημα της ανασφάλειας, ενώ ο φόβος επικρατεί παντού. Εμείς πρέπει να πούμε ποια είναι τα ερωτήματα αυτών των εκλογών.

Γιατί αν δεν το κάνουμε, αν δεν επικρατήσει η λογική, οι συμπολίτες μας θα πάνε στην κάλπη με τη διάθεση της τιμωρίας. Στο τέλος όμως δεν τιμωρούν κανέναν παρά μόνο τον εαυτό τους. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση για να αναδείξουμε τι ακριβώς θα συμβεί την επόμενη μέρα, τι σημαίνει άτακτη χρεοκοπία, άτακτη κατάρρευση. Πρέπει να επιμείνουμε στα ερωτήματα ουσίας. Προτιμήσαμε να καθυστερήσουμε το πρόγραμμα παρά να είμαστε γενικοί και αόριστοι. Η προεκλογική περίοδος δεν έχει ξεστρατίσει. Έχει ξεκινήσει από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας θέτοντας ουσιαστικά τα ζητήματα.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφύγει τις υποσχέσεις, μιλά πιο συγκεκριμένα, δεν τάζει λαγούς με πετραχήλια. Ακόμα και τις προτάσεις που θα γίνουν τις επεξεργάζεται, γι' αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει κατατεθεί το πρόγραμμα και προσπαθεί να είναι όσο το δυνατόν πιο σωστή στις σημερινές συνθήκες. Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να βάλει στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης τα διλήμματα των εκλογών. Πρέπει να πούμε ποιο είναι τα διακύβευμα αυτών των εκλογών και αμέσως μετά η Νέα Δημοκρατία να πει πως θα το λύσει».

Τέλος, ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε ότι «Σ' αυτή την εκλογική διαδικασία υπάρχει μια μεγάλη διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δυνάμεων  που πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία, τη δημοκρατία, την ευρωπαϊκή προοπτική και το ευρώ και όλων των υπολοίπων που θέλουν τη χώρα σε μια απίστευτη περιπέτεια. Εμείς με το ΠΑΣΟΚ έχουμε τεράστιες προγραμματικές διαφορές και όσον αφορά τις ευθύνες, γιατί φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, αλλά κυρίως για το πώς θα βγούμε από την κρίση. Όσον  αφορά ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ το προσκλητήριο έχει γίνει από τη Νέα Δημοκρατία και όσοι έβρισκαν τον εαυτό τους να ανήκει σ' αυτό το χώρο θα το είχαν ήδη κάνει».