«Αν στο εκλογικό αποτέλεσμα , η διαφορά των δύο μεγάλων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αυτή που θα ήθελε ο κ. Σαμαράς και αυτή που προσδοκούσε, που φαίνεται ότι την έχει αποχαιρετήσει τον τελευταίο καιρό, τότε –όπως καταλαβαίνετε- είναι πολύ δύσκολο αυτό που θέλει», ανέφερε σήμερα με δηλώσεις του στο Βήμα FM 99,5, ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης, σχετικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ.
Και πρόσθεσε: «Αν όμως, πράγματι, η διαφορά δεν είναι ευκαταφρόνητη, τότε υπάρχει μια λογική στον δυτικό κόσμο. Δηλαδή, αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα και η διαφορά του είναι μεγάλη με τη Νέα Δημοκρατία  δεν μπορεί ο κ Σαμαράς να αρνηθεί το σχηματισμό της κυβέρνησης«.

Σχολιάζοντας την χρηματοδότηση των κομμάτων, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι «η χρηματοδότηση των κομμάτων εφαρμόζεται πάντοτε σε όλα τα κόμματα των δημοκρατιών που υπάρχουν  στη Δυτική Ευρώπη γιατί στην Ανατολική δεν υπήρχαν. Υπάρχει μία αλήθεια, ότι οι διοικητικοί μηχανισμοί των κομμάτων διευρύνθηκαν και υπήρξε ένας λαϊκισμός. Και είναι πάρα πολύ εύκολος και δεν δείχνει γενναιότητα. Γιατί χθες, ο Τάσος ο Γιαννίτσης, που δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, είπε ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει αύξηση στην επιχορήγηση των κομμάτων, απλώς προκαταβολή γι αυτή τη διαδικασία».
 
«Εγώ λέω, λοιπόν, ότι η κρατική χρηματοδότηση πρέπει να φτάσει στο 10 % των σημερινών. Και να ξαναμπούν όλα τα κόμματα στη λογική γιατί κανένα κόμμα δεν το αποποιείται αυτό, ούτε οι Οικολόγοι, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΚΚΕ, ούτε κανένα. Το ΚΚΕ είχε και μία πιο έντιμη στάση χθες, ούτε το έπαιξε δημαγωγικά, είπε ΠΑΡΩΝ. Παλικαρισμοί παραμονές των εκλογών από τα κόμματα που παίρνουν τη χρηματοδότηση και όταν είναι να μη μας πει τίποτα  ο κακομοίρης ο λαός, να του χαϊδέψουμε πάλι τα αυτιά και να του πούμε ψέματα, αυτό είναι δημοκοπία», κατέληξε ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.