Ο περιορισμός του κράτους θα φέρει υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών στα λαϊκά στρώματα, επεσήμανε μεταξύ άλλων, η γενική γραμματεία του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη (10/4).
Η κυρία Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν προκειμένου να μην περάσει από την επόμενη Βουλή ο νόμμος για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης.

Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων είναι ο προθάλαμος χιλιάδων απολύσεων, ενώ το πειθαρχικό δίκαιο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους υπαλλήλους και έχει στόχο να τους καθυποτάξει.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της Υγείας, η γγ του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να συρρικνωθεί ο ρόλος του κράτος σε ένα ελάχιστο πακέτο υπηρεσιών, και μετά τα υπόλοιπα να τα πληρώνουν οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε τα πυρά της εναντίον του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κόμματα τα οποία κατηγόρησε για προώθηση αντιλαϊκών μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους κατηγόρησε ότι δεν αμφισβητούν τον Ευρωενωσιακό πυρήνα και τη στρατηγική κατεύθυνση των αλλαγών.