Συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε στο Φανάρι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, κατά την οποία αντάλλαξαν ευχές και απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα. «Προβλέπουμε το δικαίωμα του κόσμου να εκτονώσει την πίεση όλη προς μία θετική κατεύθυνση και να υπάρχει ένα αποτέλεσμα δημιουργικό για την Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μετά τη συνάντηση.

«Υπάρχει θυμός, υπάρχει αγανάκτηση δικαιολογημένη, αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχει και λογική της πατρίδας» πρόσθεσε, ενώ σημειώνεται ότι νωρίτερα αντάλλαξε συμβολικές ευχές Ανάστασης με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Ευχόμαστε στον ίδιο και την κυρία Σαμαρά και τους συνεργάτες του, κάθε καλό. Και σε όλο τον ελληνικό λαό καλύτερες ημέρες και Καλή Ανάσταση με όλες τις σημασίες της λέξης», είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υποδεχόμενος στο πατριαρχικό γραφείο τον κ. Σαμαρά.

«Καλή Ανάσταση!», απάντησε ο κ. Σαμαράς και προσέθεσε ότι «ήρθαμε να πάρουμε την ευχή σας στις άγιες μέρες του Πάσχα».

Ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στη βαθύτατη κρίση που ζει ο ελληνικός λαός λέγοντας: «Μετά την Σταύρωση έρχεται και η Ανάσταση. Πιστεύουμε πραγματικά, γι' αυτό το λόγο πέρα από την πίστη μας απαιτείται να υπάρχει και αισιοδοξία και ελπίδα... και κουράγιο» με τον πρόεδρο της ΝΔ να συμφωνεί. «Ο Πωλ Κλοντέλ είπε ότι τα δύσκολα είναι για τους γενναίους» είπε με νόημα ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος.