Σκληρή κριτική για τη χθεσινή υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή της τροπολογίας σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων ασκεί μέσω επιστολής στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ. Ο κ. Φερχόφστατ ζητά ουσιαστικά να πληροφορηθεί επί ποία βάση τα δύο βασικά πολιτικά κόμματα που, όπως υποστηρίζει, ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση, μπορούν να λαμβάνουν ενίσχυση με επιβάρυνση των φορολογουμένων.

Παράλληλα τόνισε ότι θα ήταν δικαιότερο τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που έχουν επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν την ανεργία και τη δραστική μείωση του εισοδήματός τους, να εφαρμοστούν στους πολιτικούς και τα πολιτικά κόμματα.

Ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων αναφέρεται επίσης στο τεράστιο πλεονέκτημα που θα δώσει αυτή η ενίσχυση στα βασικά κόμματα τα οποία είναι ήδη υπερχρεωμένα. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι από τη στιγμή που τα 29 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποζημίωση των τραπεζών στις οποίες τα δύο βασικά κόμματα είναι εκτεθειμένα με εκατ. ευρώ τίθεται θέμα για το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτό να ζητηθεί από τους ευρωπαίους φορολογούμενους να πληρώσουν για την ανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών.