current views are: 1

10 Απριλίου 2012
Δημοσίευση18:17

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Με τις ψήφους βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Δημοσίευση 18:17’
αρθρο-newpost

Με τις ψήφους βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Με τις ψήφους βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών. «Όχι» στην τροπολογία ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς και οι Ντίνος Βρεττός (ΠΑΣΟΚ) και Θανάσης Μπούρας (ΝΔ).

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 154 ψηφισάντων «ναι» ψήφισαν 177 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Καταψήφισαν 37 βουλευτές (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι ανεξάρτητοι βουλευτές της ΔΗΣΥ), ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 146.
 

Χρυσοχοΐδης: Σε κίνδυνο η κοινωνική ειρήνη εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης

«H κοινωνική ειρήνη είναι σε κίνδυνο με ένα πρόβλημα που παίρνει κοινωνικές διαστάσεις» τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στη λαθρομετανάστευση.

Παράλληλα, τόνισε ότι όποιος επιχειρεί να ανάγει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης σε σπέκουλα με ιδεολογικο-πολιτικές αναφορές, δεν δικαιούται να μιλά στη Βουλή γιατί αγνοεί τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του πραγματικού ζητήματος.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε επίσης ότι ήδη έχει σταλεί ένα σαφές μήνυμα στους διακινητές λαθρομεταναστών, ότι δηλαδή «εφόσον μπεις στην Ελλάδα κρατείσαι σε ένα κέντρο και δεν αφήνεσαι ελεύθερος», ενώ υποστήριξε ότι το κέντρο της Αθήνας αρχίζει να θυμίζει και θα θυμίζει σε λίγους μήνες την πρωτεύουσα της Ελλάδας.


σχετικα αρθρα